woensdag 22 oktober 2014

Licht - pannlampa

Ook als we in het donker te voet op pad zijn, doen we dat niet zonder van goede verlichting te zijn voorzien. Allereerst willen we namelijk graag zien waar we lopen. Dat scheelt niet alleen vervelende struikel- en valpartijen, maar ook ernstiger zaken zoals bijvoorbeeld de punt van een afgebroken tak in je oog. Daarnaast willen we in het geval dat we op de weg lopen ook graag wórden gezien. We zitten er namelijk niet op te wachten om van onze sokken te worden gereden door een automobilist die ons niet ziet.

Tot en met vorige winter bestond onze persoonlijke verlichting uit een schijnwerper die aan een riem over onze schouder hing. In de lage stand gaf deze genoeg licht om ons mee te redden en in de hoge stand scheen deze net zo ver als de extraljus van onze auto, al was de batterij dan wel snel leeg. Aan het einde van de winter werd echter duidelijk dat de oplaadbare batterij van deze schijnwerper zijn beste tijd wel had gehad en dat we voor de komende winter iets nieuws zouden moeten kopen. Wat mij betreft werd dat een pannlampa - hoofdlamp in het Nederlands, al stelde Nicôle eerst dat ze nooit van haar leven met zo'n ding op haar hoofd zou gaan rondlopen. Gelukkig doet de pannlampa het zo goed dat Nicôle na één keer onder lichte dwang uitproberen helemaal om was. Misschien is ze nu zelfs nog wel enthousiaster dan ik!


Zie je hier buiten in het donker dan echt helemaal niets? Als er sneeuw ligt of tijdens heldere nachten, dan valt dat nog wel mee. Maar nu ligt er nog geen sneeuw en zie je als het bewolkt is letterlijk bijna geen hand voor ogen.


Nogmaals een foto vanaf exact dezelfde plek. Nu met de pannlampa aan op ongeveer de helft van de maximale sterkte. Licht genoeg om ons een pad door het bos te kunnen banen!

2 opmerkingen:

  1. Dat is wel degelijk verschil zeg! Met of zonder licht.
    Heel goed dat jullie dat meenemen naar buiten.
    Heeft Jeanne ook zo'n lamp op haar hoofd? Lijkt me wel een leuk gezicht om te zien! Hahahaaaaaaaa.......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, net als de extraljus op de auto is dit geen overbodige luxe. Op jouw vraag zal Jeanny binnenkort zelf nog even reageren.

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!