zaterdag 18 april 2015

Grenzenloos!

Tijdens ons verblijf in Nederland vullen we de dagen met een afwisselende mix van familiebezoek, ontspanning en het onderhouden van contacten. In de laatste categorie vallen zaken die niet alleen leuk, maar op de een of andere manier ook nuttig zijn. Zo brachten we onder andere een bezoek aan Eric-Jan van Dorp, de man achter VanDorp Uitgevers.
 
In 2007 stapte Eric-Jan in de toen net ontluikende markt van emigratieboeken en sindsdien heeft hij via Emigratieboek.nl – Uitgeverij Grenzenloos – vele boeken op het gebied van emigratie uitgegeven. Ook de door ons geschreven boeken Naar de Noorderzon, In het Hoge Noorden en Bestemming Zweden horen daarbij. Tevens gaf hij het door ons van het Zweeds naar het Nederlands vertaalde Er is geen grens uit. Ons debuut Naar de Noorderzon was in 2007 een van de eerste zogeheten ervaringsverhalen die hij uitgaf. Vele jaren en boeken later is die titel nog steeds het in totaal best verkochte boek in die categorie en dat is iets waar we stiekem best wel een beetje trots op zijn. Uiteraard zijn we Eric-Jan nog steeds dankbaar dat hij ons destijds de mogelijkheid heeft geboden om onze eerste boeken te publiceren en dat hij ons daarbij heeft begeleid.

 
Zoals gezegd is nuttig wat ons betreft over het algemeen verbonden met leuk en gezellig, en dat gold zeker ook voor de tijd die we met Eric-Jan doorbrachten. Bovendien werkte het weer goed mee. Dat was wederom prachtig, dus konden we heerlijk in de buitenlucht onder het genot van iets lekkers te eten en te drinken over van alles en nog wat van gedachten te wisselen. Op bovenstaande foto Nicôle, Eric-Jan en diens trouwe viervoeter.
 
 
VanDorp Uitgevers publiceert onder het imprint Grenzenloos boeken over emigreren en alles wat daarbij komt kijken. Deze boeken zijn onder te verdelen in diverse categoriën waaronder ervaringsverhalen, algemene en landspecifieke handboeken alsmede het leren van de taal. Naast Zweden komen er uiteraard ook tal van andere landen aan bod. Kijk voor meer informatie op de websites van Uitgeverij Grenzenloos en Emigratieboek.nl.
 
 
Behalve emigratieboeken geeft Eric-Jan ook boeken over andere onderwerpen en fictie uit. Kijk voor meer informatie op de website van VanDorp Uitgevers.

2 opmerkingen:

  1. Helma van Vliet18 april 2015 om 16:25

    Leuk om dit bericht te lezen als zusje van Eric Jan en zelf al bijna 20 jaar lang in het buitenland levend. De laatste 10 in het mooie Zwitserland!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Helma,

      Leuk om deze reactie van je te krijgen. Via veel mensen die we kennen of ontmoeten is er op de een of andere manier wel weer een connectie met iemand anders die Nederland voor een ander land heeft verruild te leggen.

      Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!