maandag 6 april 2015

Paasbeer

Toen we nog in Nederland woonden, kregen we tijdens de paasdagen meestal de paashaas op bezoek. Na onze emigratie naar Zweden hebben we die echter niet meer gezien. Hier is het meestal een beer die ergens in de eerste helft van april zijn opwachting maakt. Niet zo vreemd natuurlijk, als je weet dat die dieren dan uit hun winterslaap ontwaken.
 
Twee keer viel de vondst van de eerste berensporen in onze omgeving exact met het paasweekend samen en was er dus sprake van een heuse paasbeer die ons 'bezocht'. De eerste keer was in 2006. De lezers van ons boek In het Hoge Noorden kunnen zich misschien nog wel herinneren dat het bezoek van die beer werd voorafgegaan door een spectaculair verlopen paasdiner waarbij het huis van onze gastgevers bijna in vlammen opging. De tweede keer maakten we dit jaar mee, hieronder een foto van de afdruk van een voorpoot van paasbeer nummer twee.


Ter vergelijking de pootafdruk van een flink uit de kluiten gewassen eland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!