zondag 19 april 2015

Verleiding

"Nemen jullie een nieuwe hond?", is een vraag die ons na het overlijden van Jeanny al vele malen is gesteld. Natuurlijk hebben we daarover nagedacht, maar het antwoord weten we nog niet.
 
Om te beginnen is de leegte die het verlies van onze hond heeft veroorzaakt nog veel te pijnlijk om nu al op te vullen. De keuze voor een nieuwe hond zou weloverwogen moeten zijn en niet alleen bedoeld om het gemis van Jeanny weg te poetsen. Daarnaast hinken we vooralsnog op twee gedachten. Aan de ene kant zijn we ervan overtuigd dat een nieuwe hond wederom een enorme verrijking van ons leven tot stand zou brengen. Aan de andere kant hebben de gevolgen van Jeanny's erfelijke allergie- en huidproblemen de afgelopen zeven jaren een enorme impact op ons leven en onze bewegingsvrijheid gehad. We vragen ons dan ook af of we het risico willen lopen om nogmaals in een dergelijke situatie terecht te komen. Het is een lastig dilemma wat af en toe behoorlijk wat innerlijke onrust veroorzaakt. We weten echter zeker dat de tijd ons uiteindelijk vanzelf de juiste keuze zal laten maken. Totdat het zover is, gaan we van de situatie zoals die nu is gewoon het beste maken.
 
En wat doen we dan als we tijdens onze vakantie in Nederland vlak in de buurt blijken te verblijven van een fokker van Duitse herdershonden die we twaalf jaar geleden ook al eens hebben ontmoet? Juist, dan gaan we toch bij hem langs. Om naar zijn honden te kijken en even serieus bij te praten. De verleiding is groot...

4 opmerkingen:

  1. Gegarandeerd dat jullie op een gegeven moment er toch weer voor zullen gaan. Ook wij hebben in de zelfde situatie gezeten en de nieuwe hond zal nooit de plaats innemen van de overleden hond. Zelfs nu, na een aantal jaren al weer een nieuwe hond te hebben denken we nog vaak aan zijn voorgangers en soms zelfs met een traan..
    Ook wij hebben ervaren dat het toch wel makkelijk is zonder hond en je veel meer vrijheid hebt, maar, als je het gewend bent dan weegt dat alles niet op tegen het plezier en de vriendschap die je weer opnieuw mag ondervinden...
    De tijd zal ons op de hoogte houden van jullie keuze.

    H.g. van W.Reurink

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie en wijze woorden.

      Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

      Verwijderen
  2. margreet Groeneveld20 april 2015 om 22:06

    En voor huid en allergie problemen zou je met BARF voeren een stuk kunnen voorkomen en genezen, zeker de moeite waard en nog leuk ook, Zeker in Zweden kun je ook nog makkelijk aan zalmkoppen en lijven komen ;) Ook wij hebben nu onze 3e hond, ook na twijfels maar inderdaad de vriendschap van een hond.....is onvoorstelbaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hebben we destijds inderdaad ook overwogen, maar Jeanny was allergisch voor zogeheten omgevingsfactoren en niet voor voedsel. Daarnaast was BARF of iets vergelijkbaars toen nog nauwelijks in Zweden verkrijgbaar en om nu een container met visafval op het erf te zetten... Liever niet, we weten hoe dat 'ruikt' ;-)

      Dat laatste is helemaal waar!

      Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!