dinsdag 5 mei 2015

Schatzoeken - 1

Het vroege voorjaar is de uitgelezen tijd om ons aan schatzoeken in de Zweedse bossen te wijden. De struiken en bodembegroeiing zijn dan namelijk nog dor en kaal waardoor onze speurende ogen bijna niets ontgaat. We zoeken naast hoorns van elanden en reeën met name naar overblijfselen uit het verleden. De bossen in onze omgeving waren vroeger namelijk heel wat dichter bevolkt dan nu. Op tal van thans verlaten plaatsen stonden huizen of boerderijen. Daar is nu op het eerste oog niet veel meer van te zien, maar als je goed zoekt kun je hier en daar de vierkante of rechthoekige vormen van de funderingen nog wel ontdekken. Ook zijn vaak de stenen waarvan de schoorsteen was gemaakt ergens op een hoop achtergebleven. En soms is de ruimte binnen de funderingsstenen een waar schatgraversparadijs.

Hieronder een kleine selectie van wat we op één bepaalde plek vinden. Het is net alsof er ooit een dag is geweest waarop de voormalige bewoners hun woonstee plotseling met achterlating van de hele huisraad hebben verlaten. Uiteraard leggen we alle spullen na de fotosessie weer netjes terug. Om te beginnen zijn ze niet van ons en bovendien moet er ook voor toekomstige schatzoekers iets te vinden overblijven!
2 opmerkingen:

 1. Achter de schuur heb ik ook al van alles gevonden. Vermoedelijk is die plek al eeuwen in gebruik geweest als vuilnisbelt. Ik ben van plan om hem op te ruimen, na alle andere klussen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben in al onze jaren hier nog geen enkel oud schuur- of stalgebouw gezien zonder een enorme hoeveelheid vuilnis en afval eronder. Die gebouwen staan over het algemeen op stenen - hoog boven de grond - en de ruimte onder die gebouwen was - en is - een 'geschikte' plek om dicht bij huis allerlei troep uit het zicht te laten verdwijnen ;-)

   Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!