vrijdag 15 mei 2015

Toeval bestaat niet!

Tijdens ons bezoek aan Nederland kregen we van onze ouders gedigitaliseerde versies van foto-, dia- en filmmateriaal uit de oude doos. Een leuke verrassing! Inmiddels hebben we het grootste deel van de oude smalfilmbeelden uit Nicôle's jeugd gezien en op een gegeven moment werden we daarbij nogmaals verrast.
 
In de zomer van 1980 was Nicôle samen met haar zus, moeder en inmiddels lang geleden overleden vader op vakantie in Filzmoos, het dorp in Oostenrijk waarnaar we voordat Zweden in beeld kwam van plan waren te emigreren. Bijna de gehele film van die vakantie laat beelden zien van uitstapjes in de bergen en het ver buiten het dorp gelegen appartement waar de familie verbleef. Filzmoos zelf komt slechts vanuit de verte - vanuit de bergen gezien - in beeld. Totdat de film bijna is afgelopen, dan worden we ineens op een uitzicht getrakteerd dat ons wel heel erg bekend voorkomt.


Even later verplaatsen Nicôle en haar zus zich een stukje en worden we voor de zoveelste keer in ons leven geconfronteerd met iets dat we inmiddels met zekerheid weten: toeval bestaat niet! Op de achtergrond verschijnt namelijk het huis waar Nicôle en ik toen we eenmaal volwassen waren tien jaar achtereen met veel plezier meerdere vakanties per jaar doorbrachten. Dat we precies daar terechtkwamen was geheel 'toevallig'. Het enige wat Nicôle zich toen nog van Filzmoos kon herinneren waren het appartementengebouw waar ze lang daarvoor een zomervakantie had doorgebracht en een hut hoog in de bergen. En ik was er nog nooit geweest.

 
Voor de twijfelaars: links Nicôle - 9 jaar oud - en rechts haar jongere zus Chantal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!