maandag 13 juli 2015

Het hazenpad

Wanneer we na een lange wandeling door het bos weer de weg op stappen, zien we in de verte een haas zitten. Kennelijk heeft het dier ons niet gezien - of stoort het zich niet aan ons, want het maakt geen aanstalten om er vandoor te gaan.


Integendeel zelfs. Wanneer de haas uiteindelijk in beweging komt, hupt hij onze kant uit. Kijk trouwens eens naar het reusachtige formaat van zijn achterpoten, daardoor is het dier 's winters in staat om op de sneeuw te lopen zonder daarin weg te zakken!


Even later gaat de haas langs de kant van de weg zitten. Zou hij er dan nu vandoor gaan en in het bos verdwijnen?


Nee, na een korte pauze hupt de haas weer verder. Nog steeds recht op ons af!


Uiteindelijk maakt de haas op slechts enkele meters afstand van ons pas op de plaats. Hij gaat op zijn achterpoten staan en doet duidelijk pogingen om 'lucht' van ons te krijgen. Dat lukt hem echter niet, want de wind staat onze kant op. Toch vertrouwt het dier het nu kennelijk niet meer. Wanneer het weer in beweging komt, verdwijnt het tussen het groen.


Wij blijven nog steeds onbeweeglijk staan. En dat wordt beloond, want even later zien we de haas voor de laatste keer. Hij zit op het pad waarlangs we enkele minuten eerder het bos verlieten. Niet veel later verdwijnt hij langs datzelfde pad - dat we uiteraard meteen het hazenpad dopen - voorgoed uit het zicht.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Nicole en Ben,
  Een late reactie van mij. Maar ik heb eerst diep moeten spitten naar foto's en het jaartal wanneer wij er waren. Dat was juni 2011. Toen waren wij in Sunnemo op vakantie en beleefde precies hetzelfde als jullie verhaal van het konijn. We waren met stomheid geslagen dat het konijn ook recht op ons af kwam. Een hele belevenis. Omdat het dicht bij jullie in de buurt is, zou het toch niet hetzelfde konijn zijn geweest??? (grapje)
  Hartelijke groeten
  Bea Grootenboer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Bea,

   Wat leuk dat jullie ook zoiets hebben meegemaakt en dat je de moeite neemt om ons dat te laten weten! Tja, waarom 'jullie' en 'onze' haas niet meer op hun hoede waren, blijft natuurlijk de vraag. Maar goed dat ze niet op een lynx, wolf of vos afliepen, want dan waren ze letterlijk het haasje geweest ;-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!