maandag 3 augustus 2015

Onstuimige zondag

We blijven twijfelen: is het nu zomer of herfst? Het blijft te koud voor de tijd van het jaar - afgelopen nacht zakte het kwik onder de 5 graden - en datgene waarop de weergoden ons trakteren, heeft niet bijzonder veel met het normaal gesproken warmste jaargetijde te maken. Gisteren was het zelfs even bar en boos. Hevige wind, miezerregen, stortbuien en af en toe wat zon wisselden elkaar in rap tempo af. De nadruk lag daarbij op de stortbuien en tijdens één daarvan werden we ook nog eens op hagel getrakteerd. Het ging behoorlijk tekeer, de hagelstenen stuiterden tientallen centimeters van het autodak omhoog.


Pas aan het einde van de dag kwam er een einde aan het onstuimige weer. Na het avondeten namen we de auto om wat kilometers te maken en daarna in een andere omgeving dan gewoonlijk een avondwandeling te maken. Dat bleek een goede keuze, want onderweg kwamen we een jonge elandstier tegen. Eerst had het dier ons niet in de gaten - of stoorde het zich niet aan de hem naderende auto, maar uiteindelijk ging het er toch in gestrekte draf vandoor.

 
Laat in de avond trok de bewolking weg en kreeg de hemel een heel aparte kleur. Zo apart dat ik het niet kon laten om er een foto van te maken. Daarna besloot ik om even te wachten...


En dat was wederom een goede keuze. Even later veranderde het fenomeen aan de hemel van intensiteit en kleur, hetgeen mij de gelegenheid gaf om een nóg mooier plaatje te maken. Wat een kleurrijk einde van deze in eerste instantie zo grijze en qua weer zo onstuimige dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!