maandag 5 oktober 2015

Henning Mankell overleden

In de nacht van zondag op maandag is de bekende Zweedse schrijver Henning Mankell overleden. Mankell maakte vorig jaar bekend ongeneeslijk ziek te zijn en verscheen sindsdien niet meer in de openbaarheid. De auteur schreef openhartig over zijn ziekte longkanker in zijn autobiografie Kvicksand, dat naar het Nederlands is vertaald onder de naam Drijfzand. Mankell is 67 jaar oud geworden.
 
Mankell heeft vele misdaadromans op zijn naam staan, waaronder die van de serie over Kurt Wallander. Deze boeken, die zich afspelen in Ystad, zijn zowel verfilmd als in de vorm van een tv-serie uitgebracht. Het nieuwste boek van de Zweedse auteur wordt volgende week in Nederland uitgebracht onder de titel Zweedse laarzen.
 
Van de hand van Mankell zijn ruim veertig boeken verschenen, die zijn uitgebracht in meer dan veertig talen. In totaal zijn er meer dan 40 miljoen exemplaren van zijn boeken over de toonbank gegaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!