vrijdag 9 oktober 2015

Herfstwandeling

Het is nog maar amper licht wanneer we voor een lange wandeling vertrekken. Het is bewolkt, nagenoeg windstil en enkele graden boven nul, prima omstandigheden voor een stevige herfstwandeling. We lopen ruim een uur over een langzaam stijgende slecht onderhouden weg. Dan houdt de weg op. Voor ons ligt een moeras, waar we behoedzaam doorheen stappen. Daarna beginnen we aan de beklimming van de heuvel die voor ons ligt. Het is een echte kuitenbijter en het duurt dan ook even voordat we in de buurt van het hoogste punt komen. Uiteindelijk is het zover en genieten we vanaf een hoogte van dik vijfhonderd meter van het uitzicht om ons heen.


We dalen een klein stukje af en komen in een hooggelegen moerasachtig gebied dat ingeklemd tussen enkele heuvels ligt. Aan de rand van een van de vele moerassen gaan we even zitten om iets te eten en te drinken.


Daarna gaan we weer verder. We blijven enkele uren op ongeveer dezelfde hoogte, onder de indruk van de totale stilte en het verlaten gevoel dat het landschap bij ons oproept.


In de loop van de middag dalen we weer af. We volgen een stelsel van moerassen en beekjes dat ons uiteindelijk bij een weg doet uitkomen. Die volgen we richting het uitgangspunt van onze wandeling. Al snel zien we uitwerpselen op de weg liggen. Er bestaat geen twijfel over dat er een dier met een vacht op het menu heeft gestaan. Waar we echter niet met zekerheid een uitspraak over durven doen, is of de uitwerpselen van een vos of een wolf afkomstig zijn...


Niet veel verder komen we nog een flinke 'hoop' tegen. Deze ligt op een verhoging en is overduidelijk van een vos afkomstig. Ook is duidelijk dat het dier dat deze uitwerpselen heeft achtergelaten in elk geval van een deels vegetarisch menu heeft genoten.


Dan zijn we weer terug op het punt waar we onze wandeling begonnen. Na in totaal meer dan acht uur op pad te zijn geweest, is het fijn om even rustig te kunnen zitten. Ik maak daarbij meteen van de gelegenheid gebruik om een stukje voor onze weblog te schrijven. Wel zo makkelijk, want nu zijn alle opgedane indrukken nog vers! Ben is ondertussen bezig om een vuurtje te maken. De inwendige mens moet namelijk ook worden versterkt en de broodjes en worstjes liggen al te wachten...

8 opmerkingen:

 1. Die eerste foto is in één woord prachtig! En met recht een herfstwandeling - het ziet er naar uit dat de herfst zijn intrede bij jullie al goed heeft gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sandra. Je merkt aan alles dat we met de herfst van doen hebben. De dagen worden steeds korter, de blaadjes vallen van de bomen en de eerste nachtvorst hebben we ook al gehad. Toch heeft ook dit seizoen zijn charmes, niet in het minst door de prachtige kleuren die we krijgen voorgeschoteld!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben en Nicole.

   Verwijderen
 2. heerlijk om dat te doen, en wees dankbaar dat je dit doen kan (goeie knieën) schitterende kleuren, zoo heeft elk seizoen zijn bekoringen,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankbaar zijn we zeker Jan, voor elke dag dat we in goede gezondheid van al dit moois genieten kunnen!

   Verwijderen
 3. Geweldig om zo een hele dag op pad te zijn! Prachtige beelden evenals ook in de berichten van de laatste weken inclusief die van het T-nest....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de positieve woorden. We hopen dat we jullie de komende tijd op nog veel meer mooie plaatjes kunnen trakteren!

   Verwijderen
 4. Wat een mooie herfstwandeling hebben jullie gemaakt.... fraaie herfstkleuren te zien, altijd genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Jannie, we mogen toch echt niet klagen over al het moois dat de natuur ons voorschotelt!

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!