woensdag 25 november 2015

Kerstsfeer

In de aanloop naar de kerst hebben we pak hem beet nog een maand te gaan, dus wordt het hoog tijd om een beetje in de sfeer te komen. Het komt dan ook heel goed uit dat een van de dingen die hoog op onze klussenlijst staat het weghalen van een grote spar is die onze schuur steeds meer aan het zicht ontneemt. Door die klus nu te klaren, slaan we twee vliegen in één klap. De spar verdwijnt én we krijgen een flinke hoeveelheid sparrentakken ter beschikking om kerstdecoraties van te maken. We hoeven niet lang na te denken en gaan voortvarend aan de slag.


Nadat we de omgezaagde boom van al zijn takken hebben ontdaan, halen we het allergrootste julbock-geraamte dat we hebben te voorschijn. Na enkele jaren van afwezigheid mag deze reus ons erf dit jaar weer opsieren. Al snel hebben we in de vorm van een met takken beklede romp en twee poten een aardig begin.


Een uur later begint onze creatie al aardig op een julbock te lijken.


Hier zie je hem vanaf de zijkant. Nu gaan we aan de slag met de kop, horens, manen en staart van 'het beest'. De spreekwoordelijke laatste hand en puntjes op de 'i' die verhoudingsgewijs toch nog aardig wat tijd kosten.


Het eindresultaat: een fraaie julbock die totdat volgend voorjaar de dooi invalt de wacht over ons erf zal houden!

 
Wil je zelf ook zo'n typisch Zweedse julbock maken? Kijk dan bij onze posts van december 2013. Daar beschrijven aan de hand van een meer bescheiden exemplaar precies hoe je dat kunt doen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een reus weer! Was langzaamaan al een beetje bang dat we het dit jaar zonder zulke stemmige blog's zouden moeten doen. Fijn dat jullie er toch nog tijd voor hebben om dat met ons te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen zorgen. We blijven gewoon bloggen, alleen minder frequent.

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 2. Wat is jullie julbock mooi geworden.
  Groetjes Marijke en Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank jullie wel!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 3. Vind hem mooi! Hoe hebben jullie die horens zonder skelet zo rond gekregen? Zweden lijkt me echt een geweldig land om te wonen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Flink wat lange takken bij elkaar gebonden met stevig ijzerdraad en daarna zo goed mogelijk in vorm gebogen. Zweden heeft net als Nederland en elk ander land zijn voors en tegens, maar voor óns slaat in Zweden de balans naar de goede kant door :-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!