maandag 20 juni 2016

Dierenparade

Vandaag dringt de dierenwereld zich wel heel erg aan ons op. Allereerst zien we vroeg in de ochtend terwijl we zitten te werken vanuit het raam een haas door de tuin lopen. Zijn voeten en staart vertonen nog een beetje winterwit, maar verder is het dier prachtig bruin. Af en toe gaat het even zitten om aan iets van zijn gading te knabbelen. Uiteindelijk hopt de haas het bos in om na enkele minuten langs dezelfde route weer terug te komen. Kennelijk was het gras op de plek waar hij vandaan kwam toch groener...
 
Het grootste deel van de rest van de dag zijn we - in de auto en te voet - op pad en gaat de dierenparade gewoon door. Zo zien we onder andere nog een haas - een kleine en dus hele jonge dit keer, een eekhoorn, enkele kraanvogels - twee stuks daarvan paraderen heel parmantig gewoon midden op de weg, een adder en veel vogels uiteraard - waaronder ook roofvogels zoals buizerds en een boomvalk die op een grote steen langs de weg zit. Last but not least steekt er wanneer we weer bijna thuis zijn vlak voor onze auto een eland de weg over. Wanneer we stoppen, blijft ook de eland in de bosrand staan om ons eens goed te bekijken en zo zijn wij in staat om haar te fotograferen. En er lijkt wel geen einde aan te komen, want terwijl ik dit schrijf zie ik vanuit het raam een grote vos voorbij lopen. Het dier draaft schijnbaar totaal ontspannen langs de rand van ons erf om daarna in het bos te verdwijnen. Tja, sommige dagen zijn gewoon extra mooi!

2 opmerkingen:

 1. Mooi hè, Zweden. Ik krijg er nooit genoeg van. Vanochtend, toen ik met de honden wandelde, een vos, staat ons aan te kijken op misschien 15 meter afstand en loopt niet weg. Heel bijzonder vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, we mogen inderdaad niet klagen en ook wij zullen nooit genoeg krijgen van alle mooie dingen die we hier in het Hoge Noorden meemaken :-)

   Met hartelijke groet, Ben & Nicole

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!