dinsdag 16 december 2014

Zweedse fakkel

Nu de dagen kil en kort zijn, laten we geen mogelijkheid aan ons voorbij gaan om te genieten van de warmte en het vlammenspel van open vuur. Vandaag halen we daarvoor een Zweedse fakkel tevoorschijn. Dat is een leuk bedenksel waarover we al eerder hebben geschreven, zie de posts Zweedse fakkel maken - 1 en Zweedse fakkel maken - 2 over het maken en de werking van zo'n ding.


Met een Zweedse fakkel kun je een bijna perfecte combinatie van verschillende leuke en nuttige aspecten van open vuur creëeren.


Allereerst een prachtig en sfeervol vlammenspel.


Ook onze hond Jeanny is onder de indruk en kijkt geïnteresseerd toe.


Vervolgens verspreidt de fakkel zodra hij op gang is gekomen een aangename warmte.


Die kunnen we natuurlijk gebruiken om onszelf op temperatuur te houden, maar - dankzij de constructie van de fakkel - ook om op te koken.


Wij gaan vandaag voor koffie en thee. In een mum van tijd geeft een stoompluim uit de tuit van de ketel aan dat het water kookt!


Terwijl we van onze warme drankjes genieten, brandt de fakkel rustig door. Hij is nog zeker twee uur goed voor warmte en mooie plaatjes.


De GSI waterketel is ons ter beschikking gesteld door onze partner in buitenleven Zweden Relax. Hij is - voorzien van percolator - in twee uitvoeringen verkrijgbaar, roestvrijstaal en blauw geëmailleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!