donderdag 14 juli 2016

In de war

De weergoden waren een tijdje behoorlijk in de war. Het leek er op een gegeven moment zelfs even op dat de amper begonnen zomer wel heel vroeg in de herfst over zou gaan. Enkele nachten op rij koelde het tot slechts enkele graden boven het vriespunt af waardoor we 's ochtends op verschijnselen werden getrakteerd die eerder bij de maand september dan bij juli horen. Om te beginnen dichte mist rondom het huis en mistflarden in het bos. Vervolgens vingen de spinnenwebben in de bodembegroeiing zoveel dauw dat ze van grote afstand zichtbaar en op de foto vast te leggen waren.


Ten slotte zaten de bloemen vol met insecten die daar de vorige avond door de lage temperatuur hun vermogen tot bewegen hadden verloren. Volkomen roerloos zaten ze daar om pas in de loop van de ochtend door de warmte van de zon weer langzaam tot bewegen te worden aangezet. 

 
Inmiddels is er een weertype aangeland dat meer bij deze tijd van het jaar past. Warmere nachten, een hoge luchtvochtigheid, regen en onweer hebben nu de overhand...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!