Welkom

Emigreren naar Zweden - op naar een ander leven!

Op 27 mei 2005 emigreerden wij, Ben en Nicôle Heerland, samen met onze hond Jeanny naar Zweden. We verruilden ons nieuwbouwhuis in Castricum voor een oude boerderij in Lilla Laggåsen, midden in de Zweedse bossen. Naast het uitzicht veranderden we ook onze levensstijl. We gaven een bestaan gebaseerd op het vaste dagelijkse patroon en de zekerheden van onze carrières op. In plaats daarvan kozen we voor meer vrijheid en een financieel ongewisse toekomst als freelance adviseurs, vertalers, tekstschrijvers en auteurs. Daardoor werden we deels noodgedwongen, maar desondanks niet minder overtuigd, consuminderaars en in het verlengde daarvan schakelden we over naar een zo duurzaam mogelijk bestaan dicht bij de natuur.

Middels onze website, boeken en blog willen we ons emigratieverhaal en alles wat we in ons dagelijkse leven in het Hoge Noorden meemaken voor familie, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden toegankelijk maken.

Om te beginnen stellen we ons op de pagina Over ons iets uitgebreider aan je voor. Ook presenteren we daar het allereerste beeldmateriaal dat we in november 2005 over onze emigratie naar Zweden op onze toenmalige website publiceerden. Het pure 'Zweedserlevengevoel' in beeld en nostalgie ten top!

Op de pagina Ons verhaal borduren we kort maar krachtig voort op de eerste alinea die je hierboven hebt gelezen. We belichten er de meest ingrijpende gebeurtenissen die na onze emigratie naar Zweden hebben plaatsgevonden. Voor de uitgebreide versie van ons verhaal verwijzen we je graag naar de boeken die we hebben gepubliceerd. Daarin beschrijven we zonder schroom alle details van onze emigratie naar Zweden en het avontuurlijke leven dat we daar leiden. Tevens vind je in deze boeken veel achtergrondinformatie die je helpt om een goed beeld van het leven op het Zweedse platteland te krijgen.

Kijk voor meer informatie over de door ons geschreven boeken op de pagina Boekwinkel. Op dit moment zijn er zes titels van onze hand verkrijgbaar. Bedankt voor je interesse voor ons verhaal!

Op onze Blog kun je ons leven in grote stappen volgen. We maken je niet alleen deelgenoot van onze dagelijkse belevenissen, maar doen ook melding van interessante wetenswaardigheden en feiten over het leven in Zweden. De blog op deze website start in april 2011 en eindigt in december 2016. De berichten die we in de periode van december 2005 tot en met maart 2011 publiceerden, zijn helaas niet meer op internet toegankelijk. Iedereen die wil weten wat we in die periode zoal beleefden, verwijzen we graag naar de eerder genoemde door ons geschreven boeken. Vanaf januari 2017 zijn we - zij het met grote tussenpozen - te volgen op Facebook, klik daarvoor op de button in de rechterkolom van deze website.

We zijn nog steeds erg gelukkig met onze keuze om naar Zweden te emigreren. We hebben hier niet alleen een prettig leefklimaat, maar ook vele nieuwe uitdagingen gevonden. Bovenien zijn we er in geslaagd om het jachtige leven dat we in Nederland leidden achter ons te laten en een gezondere levensbalans te vinden. Toch zijn we nog niet op onze eindbestemming. Alhoewel we sinds onze keuze om het roer om te gooien een enorme verandering hebben doorgemaakt én over ons huidige leven weinig te klagen hebben, zijn we nog steeds bewust op weg naar nieuwe avonturen en een ander leven.


In order to live free and happily you must sacrifice boredom. It is not always an easy sacrifice.
- Richard Bach, Illusions