vrijdag 30 december 2016

Het einde

Dit is het einde. Het einde van de blog waarop we sinds we in 2005 naar Zweden emigreerden van ons leven in het Hoge Noorden verslag hebben gedaan. Door de veranderingen die het afgelopen jaar in ons leven hebben plaatsgevonden, zijn we niet meer in staat om regelmatig op onze blog te schrijven. En dat is voor een blog eigenlijk een vereiste. Het klinkt misschien raar, maar het is veel makkelijker - en veel leuker - om van dag tot dag met elkaar samenhangende teksten te schrijven dan slechts enkele keren per maand. We hebben er dus voor gekozen om met de blog te stoppen en ons volledig op andere dingen te richten.
 
Alweer lang geleden toen onze blog nog in de kinderschoenen stond, vertrouwde een van onze lezers ons openhartig toe: "Ik ben benieuwd hoe lang jullie dit gaan volhouden..." We vragen ons af of hij zich dat nog kan herinneren. Welnu, we hebben het ruim elf jaar volgehouden en daarmee is het antwoord op die vraag eindelijk gegeven.

Elf jaar, waarna bij ons het gevoel waarmee we ons leven in Zweden begonnen nog steeds overheerst. Dat van dankbaarheid. De post die we daar onlangs over schreven, is wat ons betreft een mooie afsluiting van deze blog.

Aan alle lezers van onze blog: enorm bedankt voor jullie trouwe en vaak ook hartverwarmende belangstelling!
 
Zo, nu sluiten we af. Het is tijd om verder te gaan...

Laggåsen, Zweden, 30 december 2016
Nicole & Ben

 
Als je ons ook in de toekomst wilt blijven volgen, dan kan dat via onze Facebookpagina. Daarop zullen we met enige regelmaat korte berichten met fotomateriaal plaatsen. Like en volg Naar de Noorderzon op Facebook - dat kan onder andere via de button in de kolom rechts van dit bericht - en blijf automatisch op de hoogte!

12 opmerkingen:

 1. Erg jammer. Toch nog zo'n zes jaar genoten van de verhalen. Stoppen de boeken ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat we voor jou voor zes jaar genieten hebben gezorgd. Wat boeken betreft zit er nog iets in het vat. We moeten er echter wel tijd voor hebben en dat is op dit moment het probleem (lees: de uitdaging).

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 2. Ik zal niet de enige zijn die het jammer vind dat jullie stoppen, al moet ik bekennen dat ik het ergens ook een beetje zag aankomen - zoals jij ook zelf al schreef werden de berichten steeds minder frequent en was er niet altijd meer een samenhang in te vinden. Ik ben blij dat ik lange tijd van jullie verhalen heb kunnen genieten (als ik mij niet vergis sinds eind 2011) en van de stukjes die ook op jullie vorige weblog waren verschenen - ik heb ze allemaal teruggelezen. En hoewel ik niet meer zo vaak reageerde als ik dat eerder wel eens deed, kon ik toch nog genieten van jullie verhalen :o)

  Ik wens jullie heel veel succes met de rest van jullie leven in het o zo prachtige Zweden en volg je (jullie belevingen) graag via Facebook. Blijft deze weblog nog wel online of zal deze op een gegeven moment ook van het wereld wijde web worden gehaald? Ik blijf uitzien naar de boeken die - hopelijk - nog van jullie gaan verschijnen.

  Voor nu bedankt voor alle tijd dat jullie mij en vele anderen deelgenoot hebben willen maken van jullie avonturen en leven. Ik zal het missen!

  En alvast een goed 2017 gewenst.

  Vele groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Sandra,

   Bedankt voor je mooie woorden en goede wensen. Vooralsnog blijven onze website en blog gewoon online, al zal er ooit een moment komen dat de blog zo out of date is dat die zal moeten verdwijnen. Hopelijk is er voordat het zover is - grotendeels - nieuw en niet eerder gepubliceerd materiaal in boekvorm beschikbaar :-)

   We wensen ook jou en de jouwen een goed 2017 toe!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 3. Dag Nicôle en Ben,

  Helaas dat jullie stoppen en zoals hierboven als is gezegd, het zat er aan te komen. Dank voor het delen van jullie fascinerende leven daar in Zweden. We mochten met jullie mee 'dromen/leven'...

  Veel succes, geluk en gezondheid samen toegewenst!

  Groeten uit Hoogeveen,

  - Wilfred Smit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Wilfred,

   Graag gedaan en bedankt voor je goede wensen.

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 4. Dit is spijtig! Kan je geen kleine opening laten door nu en dan eens iets heel belangrijks te posten, zonder enige verplichting? Ik denk dat ik niet de enige ben die dit zeer leuk zou vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Hendrik,

   We hebben er goed over nagedacht en het besluit met betrekking tot de blog is definitief. Iets 'heel belangrijks' zal zeker zijn weg naar de FB-pagina van Naar de Noorderzon vinden en verder blijft het mogelijk om ons op een andere manier te volgen: via de 'volgen'funtie op de FB-pagina van Ben. We snappen dat niet iedereen het leuk vindt dat de blog stopt, maar moeten nu voor onszelf kiezen...

   Met hartelijke groet, Ben & Nicole

   Verwijderen
 5. Begrijpelijk van jullie uit gezien, de laatste tijd was de spirit er wel een beetje uit met toch nog af en toe prachtige uitschieters. Als volgers van het eerste uur hebben we jarenlang enorm genoten van alle avontuurlijke belevenissen en is het voor ons lange tijd een steun geweest, mede door jullie zijn onze dromen blijven leven... Wij vinden het erg jammer dat dit nu stopt. Ben bedankt, Nicôle bedankt. We zullen jullie zeker middels facebook blijven volgen. Heel veel succes, gezondheid en nog vele mooie belevenissen in jullie verdere leven toegewenst!

  Groeten van Corry & Joop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Corry & Joop,

   Dank voor jullie mooie woorden en goede wensen. Wees niet bevreesd, de 'spirit' is er bij ons zeker nog niet uit. We hebben wat de betreft de ons beschikbare tijd echter wel andere prioriteiten moeten stellen met als doel weer nieuwe dromen te kunnen realiseren. Zorg dat ook jullie dromen 'levend' blijven...

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 6. Jaså... elf jaar! Tijd voor andere zaken. Heb jullie blog altijd met veel plezier gelezen! Het ga jullie goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je en van hetzelfde!

   Met hartelijke groet, Ben & Nicole

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!