woensdag 21 december 2016

Dankbaarheid

In het holst van de nacht vieren we midwinter. Midden op ons erf maken we een groot vuur om de kou en duisternis te verdrijven. In de cocon van warmte in licht rond het vuur laten we onze gedachten de vrije loop. We staren in de vlammen en zien allerlei beelden uit het verleden aan ons geestesoog voorbij trekken. Het is net alsof het hoog oplaaiende vuur een wijd openstaande deur naar het verleden is waar we zo doorheen kunnen stappen. We laten ons betoveren totdat het vuur in intensiteit afneemt en we weer naar het heden worden teruggevoerd. Van alle emoties die tijdens de korte tijdreis door ons heen zijn gegaan, is er uiteindelijk slechts één die overblijft: dankbaarheid.
 
Dankbaarheid voor elkaar en alle mooie dingen die we samen mogen beleven. Voor het feit dat Jeanny in ons leven is gekomen, de wending die ze daaraan heeft gegeven en de tijd die we met haar mochten doorbrengen. Voor het feit dat ze dankzij vele mooie herinneringen nog steeds elke dag even bij ons aanwezig is. In gedachten en soms zelfs bijna tastbaar. Ook nu hebben we sterk het gevoel dat ze ons van net buiten de cirkel van licht en warmte goedkeurend ligt toe te kijken...
 
Dankbaarheid ook voor de positieve veranderingen die onze emigratie naar Zweden in ons heeft doen plaatsvinden. Voor het feit dat onze reis naar een ander leven nog lang niet ten einde is en voor het feit dat er nog enorm veel uitdagingen voor ons liggen. Voor al het moois dat Moeder Natuur ons steeds maar weer blijft voorschotelen. Voor het feit dat we al die dingen maar al te goed beseffen en op hun waarde kunnen schatten.
 
En, wanneer we ten slotte weer met beide benen op de grond staan en om naar het onderwerp midwinter terug te keren, dankbaarheid voor het feit dat onze dagelijke dosis daglicht vanaf nu weer zal toenemen. De schier oneindige cyclus waarin licht en donker met wisselend succes om de macht strijden, begint opnieuw en zal ons pas wanneer we een heel jaar verder zijn weer bij een midwintervuur laten staan...

 
Laggåsen, Zweden, 21 december 2016
Nicole & Ben

8 opmerkingen:

 1. Fijne dagen gewenst samen in het Hoge Noorden!

  Groet,

  Eric Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne dagen op jullie prachtige plek!! Alle goeds voor alle dagen! Christine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Christine!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 3. Mooi geschreven en fijne dagen in het Hoge Noorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne dagen en alle goeds voor 2017

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Jannie!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!