maandag 1 augustus 2011

Halverwege

Het is inmiddels augustus en de langste dag ligt zes weken achter ons. We zijn dus alweer halverwege het traject naar de dag van evenwicht waarop de zon evenlang boven als onder de horizon staat. En dat is goed te merken. Werd het zes weken geleden in het holst van de nacht nog nauwelijks schemerig, nu valt de schemering al in de loop van de avond in en 's nachts is het enkele uren echt donker. Nog even en we zullen in huis weer af en toe het licht aan moeten doen.

Deze zomer wordt nog steeds gekenmerkt door hitte, droogte en veel onweer. Over het algemeen regeert de zon en uit de wolken welke slechts af en toe de overhand krijgen, valt maar nauwelijks regen van betekenis.

Doordat het zo droog is, zijn er verhoudingsgewijs weinig paddenstoelen te vinden. En dat terwijl we nu middenin het catharellenseizoen zitten. Aan de andere kant heeft de droogte ook tot gevolg dat het op dit moment met de muggenoverlast heel erg meevalt. Sterker nog, er is bijna geen mug meer te vinden. Dit plaatst ons voor een dilemma: moeten we nu op regen hopen of niet?

Het antwoord is simpel: het weer is zoals het is en dat moeten we gewoon accepteren. Bij gebrek aan paddenstoelen zullen we ons de komende tijd op het plukken van bessen richten, want die zijn er ondanks de droogte - mits je goed zoekt - nog best in redelijke hoeveelheden te vinden.

3 opmerkingen:

 1. Hopelijk blijft het een beetje droog, we gaan binnenkort weer naar Zweden (jippie).

  Groet, Wilfred

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan wensen we jullie een fijne vakantie, maar...

  Wat ons betreft mag er de komende tijd best wat regen vallen, want de natuur begint behoorlijk uitgedroogd te raken. En de cantharellen hebben ook een duwtje in de goede richting nodig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ik stuur wel een beetje Hollands water want er valt hier momenteel veel meer dan wij nodig hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!