zaterdag 13 augustus 2011

Met eigen handen - 1

Na bijna zes jaar weer en wind te hebben getrotseerd, verkeerden onze 'slagboom' en voerbak voor de reetjes in dusdanig erbarmelijke staat dat vervanging nodig was. Wat de voerbak betreft was dat overigens niet zo verwonderlijk, aangezien we deze destijds van berkenstammentjes hadden gemaakt. Deze zagen er namelijk met het Nederlandse referentiekader nog vers ingeprent, in onze ogen veel fraaier uit dan de 'saaie' sparrenstammetjes. Wisten wij veel dat berkenhout wegrot waar je bij staat? En dat naaldhout vanwege de hars veel weersbestendiger is? Nee, dat wisten we toen nog niet. Maar inmiddels weten we beter.

Net als voor het afdak boven de steenoven gebruikten we ook nu hout van recent omgewaaide sparrenbomen. Ontdaan van de bast en vervolgens gedroogd, gaat dat een eeuwigheid mee. In elk geval als je het vergelijkt met berkenhout...


Allereerst maakten we een nieuwe 'slagboom' voor onze 'oprijlaan'. Dat was niet al te ingewikkeld en daar waren we in een mum van tijd mee klaar.


Toen was de voerbak aan de beurt. Nadat we de poten van de staanders met een kunstige verbinding in elkaar hadden gezet, was de rest van de klus een kwestie van meten, zagen en in elkaar schroeven. Nu nog een dak - van sparrentakken - erop en klaar is Kees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!