vrijdag 26 augustus 2011

Ruilhandel

Elk jaar geven we een deel van de door ons geplukte cantharellen weg aan vrienden en bekenden. We doen dat deels uit aardigheid, maar soms kunnen we niet anders omdat we er dan gewoonweg niet in slagen om al het geoogste herfstgoud op tijd op te eten danwel te conserveren. Deze vrijgevigheid is onvoorwaardelijk. Er is geen opzet om er iets voor terug te krijgen, maar ondanks dat ontvangen we in ruil soms toch iets tastbaars zoals wat elandvlees of groente uit eigen tuin. En dat aanvaarden we natuurlijk in dank.


De mooiste ruilhandel die we op deze manier hebben opgezet, voorziet ons tijdens het legseizoen in zoveel verse eieren als we maar op kunnen. Van april tot en met september worden onze eieren 'geproduceerd' door de scharrelkippen van Niclas. En in de herfst voorzien wij hem regelmatig van een lekker maaltje paddenstoelen. Een opzet waarmee beide partijen zeer tevreden zijn.

2 opmerkingen:

 1. Zijn die kippen wel veilig voor scharrelvossen?

  gr,

  Aart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is maar de vraag...

  's Nachts zitten ze veilig binnen, maar overdag scharrelen ze vrij in het rond. In drie jaar tijd is er echter nog geen enkele kip (of haan) door een vos of een ander roofdier gepakt.

  Twee jaar geleden echter zijn alle kippen op twee na, afgeslacht door een jachthond. De vraag is dus wat er meer gevaar opleverd: de natuur of ondoordacht menselijk handelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!