zaterdag 4 januari 2014

Een zegen

Het is nog steeds veel te warm voor de tijd van het jaar. Overdag is het rond de vijf graden en 's nachts vriest het niet. Het is overwegend bewolkt, de wind laat zich geregeld met al haar kracht gelden en er gaat geen dag voorbij zonder dat het ten minste enkele uren regent. Prima winterweer naar Nederlandse maatstaven misschien, maar hier in het Hoge Noorden nu niet bepaald op zijn plaats.
 
Toch zijn we diep van binnen wel blij dat Koning Winter juist nu zo lang verstek laat gaan. Allereerst hebben we daardoor een voor deze tijd van het jaar ongekende bewegingsvrijheid die ons de gelegenheid geeft om lekker door te gaan met allerlei klussen buitenshuis. Vervolgens kunnen we de tijd die we normaal gesproken aan sneeuwruimen kwijt zouden zijn nu aan andere nuttige dingen besteden.
 
Wat echter het zwaarst weegt is dat het ontbreken van kou en gladheid onze hond Jeanny op dit moment bijzonder goed uitkomt. Zij heeft namelijk al enkele weken behoorlijk last van één van haar achterpoten. En dat zou in combinatie met de zwakke voorpoot die ze altijd al heeft gehad én gladheid een behoorlijk probleem zijn. Nee, wat ons betreft is elke dag dat de winter later begint - en dus korter duurt - een zegen.

4 opmerkingen:

 1. Tssss....dan kun je dus niet spreken over winter....maar over een langdurige herfst!!!;)
  Maar voor Jeanny natuurlijk veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat is een prima manier om het te omschrijven. We weten natuurlijk dat we uiteindelijk niet aan Koning Winter kunnen ontsnappen, maar elke dag winst is er één!

   Verwijderen
 2. Hi,

  Wat een interessante blog en wat een verschrikkelijk mooie herder. Koning Winter is echter wel onderweg, ik hoorde dat het eerdaags zal gaan sneeuwen en flink zal gaan vriezen. Ach ja, dan hebben we als Nederlanders in Zweden nog eens iets te vertellen ;)

  Vriendelijke groeten,
  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Erwin. En ach, de komst van Koning Winter is natuurlijk onvermijdelijk...

   Groeten terug, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!