dinsdag 28 januari 2014

Genieten

De afgelopen week eindigde met heerlijk winterweer. Het was wisselend bewolkt, er stond weinig wind, het vroor matig en bij tijd en wijle viel er wat poedersneeuw. Prima omstandigheden om van het buitenleven te genieten, hetgeen we dan ook volop deden. Zo groeven we bijvoorbeeld onze buitenkeuken uit om vervolgens broodjes en worstjes te roosteren. Zoals gebruikelijk smaakten deze weer heerlijk. Ook kreeg Jeanny de gelegenheid om lekker in de sneeuw te ravotten. Ze is nog steeds enigszins slecht ter been, dus beperkten we ons daarbij zo veel mogelijk tot grondgevechten.
 
Zondagavond sloeg het weer radicaal om. Er begon een bij vlagen onstuimige wind te waaien en de sneeuwkraan ging volop open. De sneeuwpret was over en we konden aan de bak met sneeuwruimen. En ja, ook dat is genieten hoor...

2 opmerkingen:

 1. Kijk, dat is nou een winters plaatje waar ik vrolijk van wordt!!! ;)
  Ook hier een onstuimig weekend achter de rug...onze 1e echte sneeuwstorm en dat hebben we geweten. Zondag was voor ons geen rustdag, maar keihard werken om de sneeuwduinen, van soms wel een meter hoog, van de driveway af te krijgen. Ook de houtvoorraad moest bijgevuld worden want het kacheltje moet wel branden natuurlijk! Op dit moment is het -21C na een zeer koude nacht van -32C, en worden we gewaarschuwd voor bevriezingsgevaar aan de huid. Blij dat we de houtvoorraad hebben aangevuld, we kruipen nog wat dichter bij het kacheltje! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij ook! Wat je verder schrijft is een feest van herkenning :-) Het lijkt een beetje op wat wij - al weer lang geleden - tijdens onze eerste winter in Zweden beleefden. Als je het zo bekijkt, dan hebben we hier nu nog steeds maar een tamme winter. In de buurt van de min dertig zijn we nog niet geweest en sneeuwduinen van een meter hoog hebben we ook nog niet gezien. Sterkte in de strijd en blijf warm!

   Groeten, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!