vrijdag 17 januari 2014

Winter

Koning Winter heeft flink zijn best gedaan om de achterstand in te halen. De afgelopen dagen sneeuwde het aan één stuk door. Pas gisterochtend klaarde het op en ging de sneeuwkraan dicht. Daarmee brak voor ons het moment aan om een grote sneeuwruimoperatie in gang te zetten. Het was flink aanpakken geblazen. Alles bij elkaar zijn we zo'n zes uur bezig geweest om ons erf en het pad naar de doorgaande weg weer begaanbaar te maken. Maar goed, je moet er iets voor over hebben om in zo'n prachtig winterwonderland te mogen wonen. Want zo mogen we het inmiddels wel noemen. Alles is onder een dikke laag sneeuw bedekt. En aangezien het volgens de weersverwachtingen voorlopig stevig blijft vriezen, lijkt het er op dat de winter nu eindelijk echt is begonnen.

6 opmerkingen:

 1. Ik kan er niks aan doen maar ik zit hier toch stiekem een beetje te glimlachen....:)
  Het lijkt wel of het dit jaar omgedraait is: hier vanaf half november al volop winter en bij jullie tot een week geleden nog alles groen. Maar nu is het dan eindelijk toch zover... De wereld ziet er toch prachtig uit als alles friswit is? Ook al heeft het ook zo z'n " ongemakken", ik wordt er vrolijk van! Enjoy!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Alles ziet er prachtig uit en we kunnen onze vrolijkheid niet meer bedwingen ;-)

   Verwijderen
 2. Jaloers...... Wij kunnen met onze Hollandse herfstwinter alleen maar vet jaloers zijn!!!!

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry :-(

   Groeten terug, Ben & Nicôle :-)

   Verwijderen
 3. Doen jullie het verwijderen met een trekkertje of met mens-kracht?

  Indien het laatste: wens jullie heel veel sterkte met deze zware bezigheid!! ;)

  Je blijft in iedergeval hierdoor wel heerlijk op temperatuur he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat denk je, puur op lichaamskracht natuurlijk! Dat kost wel meer tijd en energie dan gemotoriseerd, maar geeft jezelf een veel beter gevoel. Bovendien is het met het juiste gereedschap - sneeuwsledes - redelijk te doen. Je moet geen haast hebben, maar gewoon doorzetten...

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!