donderdag 1 maart 2012

Het kan verkeren

Alhoewel we ook vanochtend op een bijzondere manier wakker werden, was er dit keer van een paradijselijk gevoel geen sprake. Het ontwaken ging letterlijk en figuurlijk met een klap. Nicôle en ik zaten rechtop in bed en Jeanny vloog met een enorme sprong uit haar mand.

Nauwelijks van de schrik bekomen, hoorden we een snel aanzwellend rommelend geluid en begon het huis te trillen. Toen werd het heel even stil en vervolgens klonk er wederom een enorme klap. Wat was er aan de hand? Gelukkig niets ernstigs. Het waren gewoon enorme ladingen sneeuw die als zogenaamde daklawines van het dak af naar beneden stortten, een op het moment dat de dooi inzet bekend verschijnsel.

Wij maakten ons dus niet bijster ongerust. Maar onze hond Jeanny associeert het kabaal dat de daklawines veroorzaken steevast met onweer. En dat is een verschijnsel waarvoor ze helaas doodsbang is. Weet zij veel dat het in de winter niet onweert? Er was dus paniek in de tent en er zat niets anders op dan Jeanny voor een lange wandeling mee naar buiten te nemen. Zo liepen we dus voor dag en dauw door het bos en begonnnen we dag ongebruikelijk vroeg.

Ook de rest van de dag verliep onrustig. Het 'onweer' heeft bijna heel de dag aangehouden, maar bij de laatste check - ongeveer een kwartier geleden - bleek nagenoeg het gehele dak sneeuwvrij. Gelukkig maar, want we hebben best wel medelijden met onze hond en gunnen haar graag weer wat rust.

Tja, zo zie je maar. De ene ochtend kan het haast niet mooier en de volgende ochtend breekt er een enorm noodweer los. Het kan verkeren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!