woensdag 4 november 2015

Afscheid van onze pup

Sinds eind juli hebben jullie kunnen meebeleven hoe we enthousiast naar een nieuwe hond in ons leven onderweg waren. Vanaf het eerste moment dat we dat na het overlijden van Jeanny weer in overweging durfden te nemen totdat deze droom nog geen halve dag voordat we op weg zouden gaan om onze nieuwe pup op te halen ruw werd verstoord. Ook over de tweestrijd waarin we daarna kwamen te staan, hebben we geschreven en nu rest ons niets anders dan het einde van dit verhaal met jullie te delen. Helaas is het geen vrolijk einde.

We hebben namelijk besloten om van 'onze' pup af te zien. Dat was een vreselijk moeilijke keuze, maar volgens ons de enige juiste. De oorzaak van de jeuk en huidproblemen is namelijk nog steeds niet achterhaald en zelfs als deze wel duidelijk zou worden én onschuldig zou lijken, is een allergieprobleem niet volledig uit te sluiten. Bovendien tikt de tijd door en zouden we uiteindelijk een in onze ogen te groot deel van de levensfase waarin we de hond kunnen vormen, gaan missen. Al met al voelde het gewoonweg niet goed genoeg meer om verder te gaan.

Zo nemen we voor de tweede keer dit jaar afscheid van 'onze' hond. En alhoewel het deze keer iets anders ligt, doet het ons wederom enorm veel verdriet. De nieuwe kameraad die ons jarenlang enorm veel plezier en inspiratie zou gaan geven, is uit ons leven verdwenen en wij zullen wederom op zoek moeten naar de juiste weg in ons leven om verder te gaan. Gelukkig beseffen we ons ook nu dat we die uiteindelijk wel weer zullen vinden. Aan onze wil om te zoeken, positieve instelling alsmede onvoorwaardelijke steun en liefde voor elkaar is namelijk niets veranderd, die zijn door alles wat we - grotendeels samen met Jeanny - tijdens onze jaren in Zweden hebben beleefd stevig genoeg in ons verankerd!

6 opmerkingen:

 1. Een goede beslissing. En het maakt voor de hond niets uit. Voor jullie wel natuurlijk, maar er komt vast wel weer een andere pup voorbij! Groet, Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor ons is het op dit moment lastig om het zo nuchter te bekijken - we hadden namelijk best al een band met de pup, maar je hebt gelijk.

   Groeten terug, Ben & Nicole

   Verwijderen
 2. Sterkte. Het lijkt me dat het geen makkelijke beslissing was. Overwegen jullie ergens anders naar een hondje te kijken, of staat dat idee voorlopig even in de ijskast?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Op dit moment maken we even pas op de plaats, eerst even alles laten bezinken en daarna zien we wel verder...

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen
 3. Mirjam van Gastel4 november 2015 om 20:08

  Dat moet inderdaad een moeilijke beslissing zijn geweest, Een afscheid van een mogelijke toekomst is minder tastbaar maar niettemin zwaar. Heel veel sterkte en wijsheid voor de komende tijd toegewenst.
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg moeilijk, we hadden die toekomst namelijk al heel helder in beeld en hij was zo dichtbij... Dank je wel.

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicole

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!