zondag 24 januari 2016

Winterwandeling

Na twee weken strenge vorst is er voor vandaag milder weer voorspeld. Met een temperatuur van rond de min vijf en af en toe wat zon zal het buiten aangenaam toeven zijn. Rond de klok van negen uur zijn we dan ook al op pad voor een wandeling die de hele dag zal duren. Vooralsnog is het zwaar bewolkt en is er slechts heel af en toe een stukje blauwe lucht te zien.


Twee uur later is het weer nog niet veel verbeterd. Het is weliswaar niet koud, maar door de bewolking en mist is er geen sprankje zon te zien.


Tegen het middaguur slaagt de zon er dan toch in om door de bewolking heen te breken. Om ons heen is er meteen veel meer kleur te zien.


Na een klimpartij over een heuvel vinden we aan de rand van een moeras een mooi plekje waar we enigszins in de zon van een welverdiende lunch kunnen genieten. We schrapen de sneeuw weg met de bedoeling om een klein vuurtje te maken.


Even later brandt het al...


...en kunnen we de door ons meegebrachte broodjes en worstjes roosteren.


Wanneer de zon - die nog steeds erg laag staat - achter de bomen verdwijnt, breken we op om onze wandeling voort te zetten. We gaan op weg terug naar de plek waar we vanochtend vroeg onze auto hebben achtergelaten. Eerst een stuk over een dichtgesneeuwde weg en daarna door het bos waar we meer dan een uur lang door de kniediepe sneeuw heen waden.


Vlak voor ons einddoel moeten we nog over een flinke heuvel heen. Daar maken we de laatste foto van de dag. In de verte zien we het laatste licht van de inmiddels achter de horizon verdwenen zon. Wanneer we ten slotte bij de auto aankomen is het alweer nagenoeg donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!