vrijdag 29 januari 2016

Lopen als een pinguïn

Nu het door de dooi op veel plaatsen spiegelglad is geworden, verschijnen er in de media weer allerlei berichten over hoe je je zonder uit te glijden over ijs en andere gladde oppervlakken kunt voortbewegen. Loop als een pinguïn, dat is het geheim! Als je - net als een pinguïn - het zwaartepunt van je lichaam boven je voorste voet houdt, dan is het risico op een pijnlijke valpartij het kleinst. Sommige berichten raden je daarbij ook aan om je voeten iets naar buiten te laten wijzen en je armen iets van je lichaam af te houden, dit alles om een nog stabielere gang te krijgen. Door dat laatste ontwikkel je een loopje dat er enigszins eigenaardig uitziet. Maar ja, als het nu helpt? Onze ervaring is dat de eerste tip - het zwaartepunt van je lichaam boven je voorste voet houden - inderdaad enorm helpt. Is er onder onze lezers misschien iemand die ook de tweede tip wel eens heeft geprobeerd en daar iets zinnigs over kan zeggen?

Afbeelding: farmersalmanac.com

1 opmerking:

  1. Hallo beiden, toen het hier zo ijzelde had ik spikes onder mijn schoenen en het werkte subliem. Het is een rubber omhulsel met aan de onderkant kleine spijkertjes. Succes! Christine

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!