zaterdag 9 augustus 2014

Moestuinblues - vervolg

De blijdschap dat het grootste deel van onze moestuin de hagelbuien van het recente noodweer had overleefd, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een minder prettige emotie. Gisteren viel ons namelijk op dat in een van onze twee bakken de bladeren van de pompoenplanten slap hingen. Nadere inspectie wees uit dat van alle planten in deze bak de stengels net boven de grond waren aangeknaagd en in enkele gevallen zelfs helemaal doorgeknaagd. Eén pompoenplant was compleet van zijn wortels gescheiden en ook de meeste boerenkool- en spruitenplanten waren vakkundig geveld.
 
Het moge duidelijk zijn dat we even hardgrondig hebben staan vloeken toen we beseften dat we in één klap de helft - het ziet er namelijk niet naar uit dat de aangeknaagde planten het nog gaan redden - van onze mogelijke oogst waren kwijtgeraakt. En dat ook de andere helft in acuut gevaar verkeert. We weten niet met zekerheid welk dier de schade aan onze moestuin heeft veroorzaakt, maar de meest voor de hand liggende boosdoener is volgens ons een woelmuis. Zo staat onze liefdevolle relatie met alle dieren in de natuur om ons heen ineens nogal ongemakkelijk op scherp.
 
Hoe kunnen we de planten in bak nummer twee beschermen?


We zien namelijk liever bovenstaand plaatje dan dat hieronder!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb gelezen dat (mensen)haren tussen je groente zou kunnen helpen, maar om daar nou voor je haren te laten knippen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou... Als het echt helpt, dan zou ik zeggen kom op met die schaar. Dan knip ik gewoon een stuk van Nicôle's haar af, die heeft toch genoeg ;-)

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!