De appelmoesproductie draait op volle toeren. De appeltjes zijn afkomstig van verwilderde appelbomen bij niet meer bewoonde huizen hier in de buurt. Puur natuur dus en gratis bovendien, maar o wat zijn ze klein! Het kost een dik uur schillen om de pan op de foto voor driekwart te vullen. Daarna nog een half uur zachtjes koken voordat er weer enkele potten met overheerlijke appelmoes kunnen worden gevuld. En ondertussen loopt het water ons al in de mond...
woensdag 20 augustus 2014
2 opmerkingen:
Bedankt voor het lezen van onze blog.
Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.
Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.
Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hebben jullie geen roerzeef of passe vite? Dan kan je gewoon alles koken en daarna scheid je schillen en pitten van de rest.
BeantwoordenVerwijderenNee, helaas. Maar eigenlijk maken we ook geen echte appelmoes, maar 'dikke' appelcompote en dat zou met een roerzeef waarschijnlijk niet gaan...
Verwijderen