dinsdag 20 november 2012

Gevleugelde vrienden

Al ruim een maand voorzien we onze gevleugelde vrienden weer dagelijks van voer. En ondanks het feit dat hun energiebehoefte nog niet echt groot is omdat de winter nog geen vaste voet aan de grond heeft gekregen, maken ze daar toch in grote getale dankbaar gebruik van.
 
Elke dag bezoekt een grote verscheidenheid aan vogels de voederplaatsen op ons erf. De soorten die we op dit moment veel zien zijn: koolmees, pimpelmees, kuifmees, glanskop, matkop, boomklever en goudvink. Daarnaast krijgen we elke dag een familie vlaamse gaaien op bezoek. Vader, moeder en drie jongen welke we de afgelopen maanden groot hebben zien worden. Alhoewel ik vind dat ook deze vogels recht hebben op hun voer, heeft Nicôle ronduit een hekel aan het gedrag van deze schobbejakken pur sang. Dat is naar onze andere etensgasten toe nu niet bepaald sociaal te noemen. Aan de andere kant lijken deze laatsten zich er niet al te veel van aan te trekken. De enige specht die we tot nu toe regelmatig zien is een grijskopspecht. Wanneer het kouder wordt, zullen ook de andere spechten alsmede de sijzen en andere vinkensoorten hun opwachting maken.

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk om al die fladderaars te kunnen bewonderen vanuit je woonkamer, lijkt me zo. En wat een leuk vogelhuisje. Is die ook zelf gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook bij ons zijn de vogels nog niet in grote getale aanwezig op onze voederplekken, het is ook nog niet echt winter! De goudvink en grijskopspecht hier nog niet gezien.
    `k Zie dat het regent bij jullie en +7 graden is, ook hier was het vandaag grijs en nat!
    Hartelijke groet,
    Richt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vergeet te zeggen...jullie boek ontvangen (Naar de Noorderzon) a.s. zaterdag reizen we voor 2 weken naar Nederland en...daar ga ik het lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sandra: We kunnen er uren naar kijken; het is net zoiets als met vuur. Het vogelvoerhuisje hebben we zelf... gekocht ;-)

    Richt: Groeten terug, goede reis en veel leesplezier :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!