dinsdag 29 december 2015

Koek en zopie

Juist wanneer Ben hout gaat halen voor de kachel, klinkt er een hoop getoeter vanaf de weg waaraan we wonen. Door de duisternis en bomen heen ziet hij het schijnsel van de koplampen van een stilstaande auto. Ben besluit een kijkje te nemen en treft langs de kant van de weg een Nederlands echtpaar, dat de band én velg van hun voertuig kapot heeft gereden. Ze blijken een vakantiehuis in het 'nabij' gelegen dorp Tyngsjö te bezitten, en hebben hun eveneens  Nederlandse buurman gebeld om hen op te pikken. Die is zojuist, enthousiast toeterend, gearriveerd. Ook de verzekering is inmiddels ingelicht, en een auto-ambulance is onderweg. Maar ja, in Zweden zijn de afstanden die zo'n wegsleepbedrijf moet afleggen een stuk groter dan in Nederland, en derhalve staan de pechvogels al bijna twee uur te wachten op hulp. Het is dus de hoogste tijd om een kopje koffie voor ze te maken, want een beetje warmte in de vrieskou kan geen kwaad.


Gelukkig duurt het daarna niet lang meer, voordat de sleepwagen arriveert. Een goedgemutste chauffeur zorgt ervoor dat de onbruikbare Lexus wordt opgeladen...


...en brengt de auto naar Hagfors, waar de bandenspecialist het karwei verder mag klaren. We zwaaien onze nieuwe kennissen uit, die ons hartelijk uitnodigen om ook eens bij hen op de koffie te komen als het zo uitkomt. We zullen zien. Hopelijk hoeven wij daar ook niet eerst autopech voor te krijgen!

2 opmerkingen:

  1. Hej Ben en Nicole, nogmaals hartelijk bedankt voor de fika in het bos, ook namens Kees en Eke Duif.

    Altijd welkom voor een bakkie, als je in de buurt bent!

    Met vriendelijke groet, Gert van Opbroek

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!