zondag 6 januari 2013

Rustig en ontspannen

Sinds de jaarwisseling hebben we het rustig aan gedaan.

Om te beginnen zijn we steeds erg laat opgestaan. Geen enkele keer waren we voor negenen uit de veren en dat is voor mij als vroege vogel toch wel uitzonderlijk. Het hielp daarbij natuurlijk wel dat het 's ochtends nog steeds erg laat licht word.
 
Vandaag kwam de zon om vijf over negen op en dat is slechts luttele minuten eerder dan op de kortste dag op 21 december jongstleden. Dat het sinds die dag elke dag weer iets langer licht is, komt tot nu toe voornamelijk doordat de zon sinds die dag later ondergaat. Pas sinds vorig weekend komt de zon ook elke dag iets vroeger op - in het begin ongeveer een minuut per dag. Toch zal het vanaf nu wat het aantal uren licht per dag betreft snel beter worden. Zo zal het aan het eind van deze maand al ruim één uur en veertig minuten langer licht zijn dan dat het op nieuwjaarsdag was.

Vervolgens hadden we het geluk dat het de laatste dagen niet heeft gesneeuwd. We hoefden dus niet met onze snöslädes aan de bak. Daardoor waren de klussen om huis beperkt tot het voeren van de vogels en het bijvullen van de dagelijks benodigde hoeveelheid brandhout. Als je echt je best doet, dan ben je daarmee een kwartier onder de pannen, maar zeker niet langer.

Wat uiteraard niet op de agenda ontbrak, waren de dagelijkse wandelingen. Vanwege het milde weer waren deze langer dan gebruikelijk. En om het voor Jeanny extra interessant te maken - zij is dol op vreemde omgevingen met nieuwe luchtjes, namen we ook een paar keer de auto naar een bestemming verder van huis. Wat tijdens onze wandelingen wel opviel was de opvallende afwezigheid van sporen van groot wild. Naast hier en daar de pootafdrukken van een haas of vos - en zegge en schrijve één spoor van een eenzame eland, was er niet veel bijzonders te zien.
 
De rest van de tijd deden we het - zoals ik aan het begin al schreef - rustig aan. We bekeken wat DVD's, lazen wat en struinden wat op het internet. Allemaal rustig en ontspannen, het was net een echte vakantie.
 
Morgen wordt het echter andere koek. Dan staan er weer dingen 'op het programma'. Bovendien sneeuwt het weer en we weten allemaal wat dat betekent.

3 opmerkingen:

 1. Jemig de pemig, wat een leven, ik werk me hier de rambam, en als ik s'avonds mijn bijbel weer lees over Dick Proenekke die op dezelfde leeftijd als ik ook zo hard buffelde zonder te piepen en dan ook nog van alles genoot, dan...

  Anyway, ik geef je groot gelijk :-)

  groet

  Dickie Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ben en Nicole,
  Bijna hetzelfde verhaal als het leven bij ons hier in Noorwegen, lekker relaxen! Ben benieuwd wat ' voor dingen' er vandaag op jullie programma staan!
  Gisteravond laat jullie 1e boek uitgelezen, `k heb er van genoten! Sommige dingen waren heeel herkenbaar en leek soms op onze emigratie.

  `k Verlang momenteel naar de echte winterse kou!!!

  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dickie Dick: Van hard werken kunnen wij net zo intens genieten als van rustig aan doen :-) Dat is een van de dingen die we van onze emigratie hebben geleerd.

  Richt: Fijn dat je van het boek hebt genoten en leuk dat het verhaal hier en daar herkenbaar was. En tja, de echte winterse kou... Ik ben benieuwd of die nog gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!