Ondanks het feit dat de meeste paddenstoelen hun hoeden nog niet boven de grond hebben gestoken, komen we tijdens een wandeling door het bos bij verrassing enkele gele stekelzwammen tegen. Het zijn er precies genoeg voor een lekker maaltje, dus gaan ze mee in één van de plastic zakken die we altijd voor dit doel bij ons hebben. De gele stekelzwam is - net als zijn verwant de witte stekelzwam - erg lekker en bij uitstek geschikt om te verwerken in een saus voor over de pasta. Ook gebakken met ei is deze paddenstoel prima te genieten.
De stekelzwam dankt zijn naam - en is te herkennen - aan de stekels aan de onderkant van zijn hoed.
Beste Nicole, Ben,
BeantwoordenVerwijderenIk lees jullie blog met regelmaat en zie dat jullie veel bezig zijn met de natuur rond jullie huis. Ik vind het leuk om te lezen dat jullie ook eten van wat de natuur levert. Wel eens nagedacht over het houden van bijen? Hartstikke leuk, het versterkt de band met de natuur en het levert ook nog eens honing op, was en propolis. Er is vast wel een cursus te volgen bij jullie in de buurt. Misschien hebben jullie het idee al eens gehad en is het om de 1 of andere reden afgeschoten, maar ik wil het toch noemen. Het is een bron van plezier (en honing).
Hai...
VerwijderenBedankt voor je reactie. Het idee is inderdaad wel eens bij ons opgekomen. Maar net als bijvoorbeeld het houden van kippen en het bijhouden van een moestuin hebben we het niet gedaan. Dan hadden we namelijk een deel van onze (bewegings)vrijheid moeten inleveren en dat willen we niet. We richten ons daarom met name op dingen die de natuur ons min of meer spontaan biedt. Meer hierover in één van onze toekomstige boeken...
Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden,
Ben & Nicôle