maandag 13 februari 2012

Geen straf

De tijd kabbelt voort en het leven ook. De dagen verstrijken zonder dat er iets echt bijzonders gebeurt. We zijn gewoon lekker bezig met de dingen van alledag en brengen daarbij een groot deel van de dag buitenshuis door. Dat laatste is geen straf, want het is nu duidelijk te merken dat de zon aan kracht wint. En alhoewel het grootste deel van ons erf nog vrijwel de gehele dag in de schaduw ligt, zijn er ook een paar plekjes welke de zonnestralen wel bereiken en waar we af en toe even lekker kunnen opwarmen.

Eind vorige week hebben we nog geprobeerd om het pindakaas-experiment een gunstige draai te geven. We mixten de bruine smurrie met gepelde en ongepelde zonnebloempitten en maakten er vervolgens een bol van in de hoop dat dit op een vetbol lijkende product meer vogels zou lokken dan de op z'n kant liggende pot doet. Maar alhoewel de pindakaasbol er prachtig uitziet, is het resultaat nihil en hangt de bol na enkele dagen nog steeds onaangeroerd in de tuin. Wat ons betreft is het experiment daarmee ten einde. In het vervolg houden we ons - wat onze gevederde vrienden betreft - bij het beproefde vogelvoer en eten we de pindakaas zelf op. En ook dat is geen straf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!