dinsdag 11 september 2012

Paddenstoelentijd - 1

Het zou nu volop paddenstoelentijd moeten zijn. En dan heb ik het niet over de eetbare exemplaren zoals de cantharellen, maar over de vele andere soorten die normaal gesproken in september het bos opsieren.

Nu hebben we over de cantharellen niets te klagen, we hebben deze in overvloed kunnen plukken, maar veel van hun verwanten hebben zich nog nauwelijks laten zien. In het bos is de grond opmerkelijk leeg. En naast het groen van het mos en de bossenstruiken alsmede het geelbruin van de afgevallen blaadjes is er niet veel kleur te zien.

Wie weet komt het nog, maar het kan ook best zo zijn dat de paddenstoelentijd dit jaar niet echt van zich zal doen spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!