woensdag 10 april 2013

Bikkelhard

De strijd om de nestkastjes is losgebroken en het gaat er bikkelhard aan toe. Vandaag zaten we te kijken hoe twee pimpelmeesjes af en aan vlogen met nestmateriaal om het nestkastje tegenover de veranda bewoonbaar te maken. Totdat er een boomklever opdook die kennelijk ook zijn zinnen op het betreffende nestkastje had gezet. Het tumult dat toen onstond ontaardde in een heuse luchtoorlog waarbij de drie vogeltjes elkaar niet bepaald zachtzinnig te lijf gingen. Uiteindelijk kwam de boomklever als overwinnaar uit de strijd tevoorschijn. Deze ging meteen voortvarend aan de slag om al het nestmateriaal weer uit het nestkastje te verwijderen. De boomklever maakt namelijk nooit een echt nest. Deze vogel broedt in holtes alsmede andere krappe en slecht toegankelijke ruimtes. En aan overdadige luxe doet hij duidelijk niet.4 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is de boomklever echt Zweeds :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig om te zien hoe of de boomklever met het nestmateriaal naar buiten komt.
  Ik vind zo`n mooi vogelhuisje anders best wel luxe!!!
  gr Richt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk is zo'n huisje een vorm van luxe, maar een lekker zacht matras van mos gaat de boomklever toch echt te ver ;-)

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!