zondag 2 juni 2013

Normaal

Tropische hitte in Lapland, sneeuw in de Alpen en de Pyreneeën, hevige regenval in Noorwegen en het zuiden van Duitsland met grote wateroverlast tot gevolg. In grote delen van Europa is het weer behoorlijk van slag en wordt men getrakteerd op extreme weertypen die zich niets aantrekken van de tijd van het jaar.
 
Hier in Värmland is alles echter normaal. Afhankelijk van de mate van bewolking is het overdag warm tot uitgesproken heet, laten we zeggen zo tussen de twintig en dertig graden. Daarbij is het vaak drukkend benauwd, hetgeen met regelmaat resulteert in stevige onweersbuien. Tot nu toe zijn deze gelukkig niet boven onze woonplaats losgebarsten, maar in de verte voorbij getrokken. Ook gisteren ontsnapten we de dans. De donkere wolken die zich dreigend boven ons huis samenpakten, werden door de wind de goede kant op geblazen. Uiteindelijk vielen ons wel enkele dreunende donderslagen ten deel, maar bleef de gevreesde bliksem ver uit de buurt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!