donderdag 23 april 2015

Terug naar huis

Precies twee weken nadat we vanuit Zweden voor een korte trip naar Nederland zijn vertrokken, wordt de roep van het Hoge Noorden te groot. We hebben alles wat we tijdens ons verblijf in ons oude vaderland wilden doen – en zelfs wat meer – gedaan, dus is het tijd om terug naar huis te gaan. We hebben van ons verblijf aan de Noord-Hollandse kust en op de Veluwe alsmede het weerzien met familie en enkele bekenden genoten, maar hebben ook weer glashelder voor ogen waarom we afscheid van Nederland hebben genomen en naar Zweden zijn geëmigreerd. En dat is goed, want daardoor bestaat er bijna tien jaar na onze emigratie bij ons nog steeds geen enkele twijfel over dat die stap een van de beste is die we in ons leven hebben gezet.


We nemen afscheid van onze ouders - Nicôle's moeder en mijn vader - en beginnen aan de reis terug naar huis.


Tot aan Bremen is er bijna geen verkeer te bekennen. Daarna wordt het alsmaar drukker en vlak voor Hamburg lichten de waarschuwingsborden boven de snelweg op: Stau! Gelukkig komt het verkeer niet geheel tot stilstand en zijn we de opstopping snel gepasseerd.


Tussen Hamburg en Kiel zijn er veel wegwerkzaamheden, maar het is rustig op de weg zodat we overal toch vlot kunnen doorrijden. Tegen het middaguur zijn we in Kiel en zo'n drie kwartier later rijden de eerste auto's - en wij dus ook - de veerboot op.


In tegenstelling tot bij de heenreis hebben we op het autodek nu alle ruimte.


En net als tijdens de heenreis kunnen we op het buitendek ook nu van een heerlijk zonnebad genieten!

3 opmerkingen:

  1. Hej Ben en Nicôle,
    Zo te horen hebben jullie een fijne 2 weken gehad in NL.
    En het genot om weer lekker naar huis te gaan, kan ik me nu goed voorstellen.
    Tijdens de pinksterdagen zijn we weer in Zweden. We kunnen alvast wat spullen opslaan en gaan onze ouders onze droom laten zien.
    Misschien dat we nog een keer kunnen afspreken in die periode.
    En trevlig helg önskas.

    Bas och Debby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, we hebben ons prima vermaakt. We zijn echter ook blij dat we weer thuis zijn, leuk dat jullie je dat nu ook kunnen voorstellen ;-) Uiteraard zijn jullie van harte welkom, we horen het wel...

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

      Verwijderen
  2. Wat lijk jij op je moeder Nicôle! Eén gezicht!!

    Fijn dat jullie het fijn hebben gehad in ons landje. Denk goede herinneringen, maar blij weer met de rust in het Hoge Noorden.........

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!