donderdag 17 september 2015

Bijzondere vogels

Elke zomer galmt zijn stem door de Zweedse bossen. Zien deden we deze vogel echter nooit. Tot een week of drie geleden. In een dichtbegroeid dennenbos zagen we een behoorlijk grote vogel vliegen, die ons in eerste instantie aan een sperwer of havik deed denken. De zoomfunctie van ons fototoestel bracht het dier iets beter in beeld, want de vogel bleef op gepaste afstand. Aan de snavel was nu duidelijk te zien dat we de eerder bedachte roofvogels konden wegstrepen, want deze vogel had geen kromme snavel maar een rechte. Ook werd zichtbaar dat de vogel een lekker hapje naar binnen werkte, want uit zijn snavel kronkelde een lange rups. De koekoek, want dat was het, schrokte zijn prooi in één hap naar binnen en vloog een ererondje alvorens hij op zoek ging naar een volgende snack.
 
 
Niet veel later kwamen we nog een bijzondere vogel tegen. Hoewel de buizerd op zich niet heel bijzonder is, in tegendeel, we hebben hem dit jaar juist erg vaak gezien, was dit exemplaar wel degelijk apart. Het leek namelijk net alsof het dier een deel van zijn 'vingers' miste. Ook de staart leek niet helemaal puntgaaf. Het leek de vogel weinig te deren. Op de thermiek zweefde hij rustig voort, spiedend en alert. Waarschijnlijk was hij net als de koekoek op zoek naar een nieuwe vulling voor de maag.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!