maandag 28 september 2015

Maansverduistering

Gisteren reden we aan het einde van de middag weer naar huis. Zoals je na het lezen van onze vorige post waarschijnlijk wel hebt begrepen, waren we vrolijk en blij. Zelfs het vooruitzicht van de vele kilometers die we nog voor de boeg hadden, kon de pret niet drukken.


Toen we in de buurt van onze thuisprovincie Värmland kwamen, stond de zon al behoorlijk laag. Hieronder een mooi plaatje met op de voorgrond de schaduw van onze auto.


Niet veel later was de zon achter de horizon verdwenen en konden we genieten van een bijzonder fraai gekleurde hemel.


Vlak bij huis stopten we nog even om een plaatje van de over het meer schijnende maan te schieten. Om alvast in de juiste sfeer te komen, want er stond immers nog een maansverduistering op het programma.


Het kostte wat moeite, maar uiteindelijk konden we onszelf er toch toe zetten om rond half vier op te staan om naar de maansverduistering te kijken en te proberen om die op de gevoelige plaat vast te leggen. Dat laatste viel nog niet mee, want een volautomatische compactcamera is daarvoor niet echt geschikt. Hieronder een foto van ongeveer tien minuten voordat de maan helemaal door de schaduw van de aarde werd bedekt.


Ten slotte een foto van het moment vlak voordat de maan helemaal achter de schaduw van de aarde verdween. Het al door de schaduw van de aarde bedekte deel van de maan begon toen al een beetje rood te kleuren. De rest van de beelden staan in ons geheugen gegrift.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!