maandag 28 september 2015

Tweede bezoek aan het T-nest

Gisteren maakten we wederom heel wat kilometers voor een tweede bezoek aan het T-nest. De fokker waar ons nieuwe gezinslid bij vandaan gaat komen, stelt ons namelijk in de gelegenheid om één keer in de week te komen kijken. En aangezien dat hier niet gebruikelijk is, stellen we dat niet alleen op prijs, maar maken we er natuurlijk gebruik van ook! Dit keer brachten we een groot deel van onze tijd met de pups in de buitenlucht door. We werden daarbij goed in de gaten gehouden door moederhond Lazy. Wat een fantastische hond is dat trouwens. Niet alleen enorm waakzaam en zorgzaam, maar ook speels en uitermate sociaal. Het was een genot om te zien hoe ze de pups op een bepaald moment begon uit te dagen en met ze ging spelen. We werden er helemaal blij van en tijdens de rit terug naar huis waren we het er daarom roerend over eens dat onze keuze om toch weer voor een hond te gaan de enige juiste was! 


2 opmerkingen:

  1. Puppies blijven leuk om te zien en ook mama-hond is mooi!

    Ik vroeg me ondertussen wel wat af: is er een reden dat jullie per se een teefje willen? Ik heb namelijk altijd gehoord dat vooral de teefjes herdershonden moeilijker te trainen zijn dan de reutjes. Nou durf ik niet te zeggen of dat ook klopt, maar mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig, toen wij ons in het verschil reu - teef verdiepten voordat we tot de aanschaf van Jeanny overgingen werd ons juist verteld dat reuen wat 'harder' en zelfverzekerder zijn en daarmee ook minder aanhankelijk en afhankelijk van hun baas. Ook het risico op knokpartijen tussen reuen onderling en het steeds de poot optillen om het territorium af te bakenen zagen we niet zo zitten. Natuurlijk zullen er ook 'stoere' teven zijn, evenals reuen met een zacht karakter. Jeanny was prima trainbaar en enorm op de baas gericht, dus we hopen eigenlijk weer een teefje met zo'n gouden karakter te vinden. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!