dinsdag 29 maart 2016

Trekvogels

Alhoewel de maand maart nog niet voorbij is, heeft een enorme diversiteit aan trekvogels de weg terug naar het Hoge Noorden alweer gevonden. De zwanen en ganzen beten de spits af. Bijna drie weken geleden zagen we de eerste verkenners overvliegen en niet lang daarna zagen - en hoorden! - we elke dag grote groepen van deze prachtige vogels het luchtruim doorkruisen. Inmiddels hebben we ook een aantal andere vogelsoorten die de winter in het warmere zuiden plegen door te brengen weer terug gezien. Zo zag Nicôle gisteren enkele kraanvogels en een houtsnip. En vandaag heb ik een grote groep duiven en enkele staartmezen - de Scandinavische variant met de witte kop - gezien. De staartmees dankt zijn naam ongetwijfeld aan het formaat van zijn staart die ongeveer de helft van zijn totale lichaamslengte uitmaakt.


Je moet even goed kijken, maar op onderstaande foto kun je deels schuilgaand achter een wirwar van kale takken een staartmees ontdekken.


En op de foto hieronder gaat de staartmees er vandoor. Het plaatje is wazig, maar de witte kop en lange staart zijn goed te onderscheiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!