maandag 7 maart 2016

Zoveel te doen - 3

Tijdens onze eerste ontmoeting met Alois en Elisabeth praten we niet alleen over hun beweegredenen om naar Zweden te emigreren, maar vooral ook over alles wat ze op hun to-do-lijst hebben staan om hun nieuwe leven op poten te zetten. Het zijn nogal wat dingen, waaronder het verrichten van tal van formaliteiten, het leren van de Zweedse taal, het vinden van een oplossing voor internettoegang, het aanleggen van een moestuin, het aanschaffen van voor het leven in de Zweedse bossen onontbeerlijke attributen, het aanleggen van een voorraad brandhout om de volgende winter mee door te komen - het belang daarvan is ze inmiddels bekend omdat ze nu ruim voor het einde van de winter zonder brandhout zitten, het uitvoeren van tal van onderhoudswerkzaamheden aan het huis en de schuren alsmede - last but not least - het vinden van een manier om inkomsten te generenen om in hun levensonderhoud te voorzien. En dan zijn er nog tal van andere dingen die moeten gebeuren. Alois en Elisabeth lopen over van de ideeën en energie. Wat hun betreft kan de lijst niet vlug genoeg worden afgewerkt, want daarna zal hun leven dan vanzelf wel een stuk rustiger worden!
 
Het is voor ons allemaal heel erg herkenbaar. Na onze emigratie naar Zweden hadden we precies dezelfde dingen op onze eigen to-do-lijst staan. En ondanks ons voornemen om het in ons nieuwe leven van meet af aan rustiger aan te doen, hadden ook wij het plan om de meeste punten van onze lijst in rap tempo af te werken. Daarna zou ons leven immers vanzelf een stuk rustiger worden...
 
Hieronder weer enkele toepasselijke foto's uit de oude doos.

Juni 2005. Met deze stapel brandhout komen we
de komende winter wel door...

Het begin van een moestuin.

We verrichten enorm veel schilderwerk aan huis en schuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!