maandag 18 juni 2012

Beter laat dan nooit

De afgelopen weken hebben we ons regelmatig afgevraagd wanneer de jaarlijkse muggen- en knottenplaag nu eindelijk eens zou beginnen. Natuurlijk waren ze er al wel, deze nuttige insecten, maar de hoeveelheid viel reuze mee. Hier en daar een mug, en af en toe een knot. Het mocht eigenlijk geen naam hebben.

Zaterdag veranderde dat. Toen bereikte het mengsel van vocht, temperatuur en larven een kritisch punt. En barstte de muggen- en knottenbom. Die avond gonsden er gigantische wolken met insecten door de lucht. En sindsdien betekent buiten stilstaan, dat je je niet hoeft af te vragen óf je wordt gestoken, maar hoe vaak dat zal gebeuren.

De muggen en knotten waren dus erg laat dit jaar, maar compenseren dit met verve door de nachtmerrie-achtige hoeveelheden waarin ze thans het bos onveilig maken. "Beter laat dan nooit" luidt het gezegde, maar in dit geval zal niet iedereen het daarmee eens zijn.

Een bescheiden stukje muggenzwerm.

2 opmerkingen:

  1. Nu heb ik echt medelijden met jullie hoor! IK hou al niet van deze beessies, maar kan me voorstellen jullie ook niet.
    En het zal zeker nog wel even duren, voordat het minder wordt?

    Hopelijk voor jullie zijn er zoveel vogeltjes geboren, dat ze heel veel trek hebben in deze diertjes.

    Ben ik even blij dat ze niet niet in zulke getale zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Zweden zeggen dat de knotten- en muggenplaag met midzomer haar hoogtepunt bereikt en daarna afneemt, maar die volkswijsheid hebben wij nog nooit waarheid zien worden. Deze beestjes zullen ons gezelschap houden totdat weer zo koud wordt dat we regelmatig nachtvorst hebben. En dat duurt nog wel even...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!