Uiteraard nemen we de zomerkeuken meteen in gebruik. Het lijkt ons daarbij wel toepasselijk om af te trappen met het bakken van brood. En dan niet in de oven, maar geheel in pionier-stijl in een gietijzeren koekenpan. We gebruiken 'standaard' brooddeeg waar we een flinke hoeveelheid bosbessen - die we nog in de vriezer hadden liggen - aan toevoegen.
Zo ziet het deeg er uit.
En zo zien Nicole's handen er uit.
We vetten de pan licht met olie in en verhitten hem boven het vuur. Vervolgens gaan de deegbolletjes er in. Van een afstand zien ze er uit als een vreemd soort hamburgers. De manier van bakken is ook ongeveer hetzelfde, zij het dat we dit langzamer en boven een lager vuur doen. Het is een kwestie van geduld, verder is er niets moeilijks aan.
Uiteindelijk vissen we vier heerlijke bosbessenbolletjes uit de pan. Met name warm zijn ze om je vingers bij af te likken. En dat is wel nodig ook.
Ziet er goed uit.
BeantwoordenVerwijderen