dinsdag 12 juni 2012

Negen

Vandaag is het feest, want we vieren Jeanny's negende verjaardag.

Ondanks het feit dat voor haar de jaren nu echt beginnen te tellen, doet onze hond het nog wonderwel goed. Natuurlijk slaat de ouderdom lichamelijk toe. De wandelingen worden korter. Het tempo wordt lager. En de tijd welke ze slapend doorbrengt steeds langer. Aan de andere kant echter, is Jeanny geestelijk nog steeds de jonge hond van weleer. Nieuwsgierig, speels en erg eigenzinnig. Dol op het verdienen van een snoepje. Gek op water en zwemmen. En altijd waakzaam en alert - met haar ogen, oren en neus is gelukkig nog niets mis.

Voor zover we het kunnen beoordelen, heeft onze hond het elke dag nog steeds enorm naar haar zin. En natuurlijk doen wij ons best om daar zoveel mogelijk aan bij te dragen - dankbaar dat we in de gelegenheid zijn om zoveel tijd en energie aan haar te kunnen besteden.


Afgelopen zondag kreeg Jeanny haar eerste cadeautjes. Van enkele bewonderaars (uit Nederland, maar op vakantie in Zweden) kreeg ze een grote tas vol met leuke en vooral ook lekkere dingen. Enkele dagen te vroeg weliswaar, maar daar had onze viervoeter - uiteraard - geen enkel probleem mee.

5 opmerkingen:

  1. Nogmaals gefeliciteerd met Jeanny, de e-card hebben jullie inmiddels al gekregen, heb ik gelezen! ;>)

    Wat heerlijk dat ze nog zoveel "kadootjes" krijgt op haar hoge leeftijd. Ze ziet er hier inderdaad uit als een jonge hond! Ze gaat toch nu niet buiten haar "schoenen" lopen...... hahahahaha

    Ik hoop echt dat ze nog heel veel jaren in goede gezondheid mag rondlopen op jullie erf en in de bossen rond jullie huis.

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Jeanny, zo te zien ben je al lekker verwend! Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag en doe je best er nog even zoveel jaartjes bij te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van harte en nog vele jaren met jullie harige vriend(in) toegewenst in goede gezondheid!!!
    Wij hebben onze Does vorige maand laten inslapen,de dierenarts thuis laten komen zodat hij rustig tussen Rob en mij kon inslapen.
    Hij had het afgelopen jaar teveel last van de artrose in zijn rug en voorpoten. We hebben het nog een poosje met medicatie in de hand kunnen houden,maar vonden dat Does niet hoefde te lijden omdat wij hem niet kunnen missen.
    Uiteraard zijn wij erg verdrietig, maar vinden er troost in dat we 13 jaar lang liefde en plezier van hem kregen.
    Wij missen hem zeer!

    Lieve groet,
    Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alsnog van Harte Jeanny!!!
    Want ook al beginnen de grijze haren zichtbaar te worden in je snoet, het siert je ;)
    Dat je nog vele jaren lekker mag struinen, zwemmen en vooral mag genieten van allle ruimte en het moois om je heen.
    Dikke verjaardagsknuffel!

    Groet,
    Caroline!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wilma, Sandra, Henny en Caroline!, en alle anderen die een e-card of een e-mail hebben gestuurd:

    Enorm bedankt voor de felicitaties.

    En Henny & Rob...

    Wat triest om te lezen dat Does er niet meer is. Maar jullie hebben gelijk, het zou niet fair zijn om je hond onnodig te laten lijden.
    We hopen inderdaad dat al het moois wat Does' lange leven jullie heeft gebracht, het verlies draagbaar maakt. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!