zondag 3 juni 2012

Stormschade

Gisteren maakte de zomer pas op de plaats en was het behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Er stond een frisse wind en veel warmer dan vijf graden werd het niet. 's Avonds maakten we zelfs de houtkachel aan en dat is, aangezien het al juni is, eigenlijk een unicum.

Vannacht waaide het bij vlagen stevig. Toen ik vanochtend de deur uit stapte was het resultaat daarvan meteen te zien: de elektrapaal op ons erf stond behoorlijk uit het lood.


En de steen waaraan de paal met een spandraad is verankerd, was compleet uit de grond gerukt.


Het was me direct duidelijk dat er ergens in het bos een forse boom over de elektraleiding moest zijn gevallen. Veel verder dan honderd meter hoefde ik niet te lopen om de plek waar dit was gebeurd, te vinden.


Alles in ogenschouw nemende, mochten we van geluk spreken dat de leiding niet was gebroken. En dat we dus nog stroom hadden. Nu hoefden we niet meer te doen dan de elektramaatschappij te bellen en de 'schade' te melden. Een dik uur later stonden er al twee monteurs op de stoep om de boom van de leiding te verwijderen en onze elektrapaal provisorisch te verankeren. In de loop van de week zal de steen weer worden ingegraven en de paal definitief worden verankerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!