woensdag 15 juli 2015

Spitsheffing Stockholm en Göteborg

Vanaf begin dit jaar moet er bij het passeren van de tolpoorten in Stockholm en Göteborg ook voor in het buitenland geregistreerde auto's spitsheffing worden betaald. Deze heffing bedraagt afhankelijk van de dag en het tijdstip van passeren nul tot enkele tientallen kronen per passage en wordt achteraf door middel van een factuur geïnd.
 
Volgens gegevens van Transportstyrelsen zijn er gedurende de eerste helft van dit jaar ruim twee miljoen passages van niet-Zweedse auto's geregistreerd en zal het voor ongeveer de helft van die passages lukken om de heffing ook daadwerkelijk te incasseren. Dat het nog niet in alle gevallen lukt om de heffing te innen, komt doordat Transportstyrelsen nog niet met alle Europese landen een overeenkomst heeft die toegang tot de kentekenregistratie geeft waardoor namen en adressen aan de kentekens kunnen worden gekoppeld. In de nabije toekomst verwacht Transportstyrelsen echter met de meeste landen een overeenkomst te sluiten en bovendien een groot deel van de benodigde gegevens geautomatiseerd te kunnen gaan vergaren. Met Nederland heeft Transportstyrelsen overigens al vanaf begin dit jaar een overeenkomst waardoor ze de gegevens van kentekenhouders kunnen opvragen.
 
Voor eigenaren van buitenlandse auto's gelden overigens dezelfde sancties bij te laat betalen als voor eigenaren van in Zweden geregistreerde auto's. En die liegen er niet om: verzuimen om bijvoorbeeld 8 kronen te betalen, komt je standaard op een boete van 500 kronen te staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!