dinsdag 17 december 2013

Koolmeesje Tik

Eén van de in het bos rondom ons huis overwinterende vogeltjes spant wat het veroorzaken van 'geluidsoverlast' betreft wel de kroon. En dat is Koolmeesje Tik, zoals we hem - of haar - inmiddels hebben gedoopt. Ten opzichte van zijn soortgenoten vertoont dat vogeltje nogal afwijkend gedrag. Zijn 'werkplaats' bevindt zich niet op de tak van een struik of boom, maar op de zolder van de oude stuga naast ons huis. Daar hamert hij - beschermd tegen weer en wind - zijn zonnebloempitten open. Meestal doet hij dat tegen de binnenkant van het zwarte luik dat je op de foto hieronder kunt zien. En daardoor wordt het hamerende geluid dat deze kampioen 'geluidsoverlast' produceert enorm versterkt. Buiten kun je het overal horen... en binnen in de oude stuga klinkt het net alsof er op zolder daadwerkelijk iemand spijkers in de muur aan het hameren is.
 
Ondanks dit 'ongemak' peinzen we er niet over om Koolmeesje Tik van zijn vaste stek te verjagen. We zouden niet weten waarom. Het mag misschien vreemd klinken, maar we zijn bijzonder op hem gesteld en zijn getimmer klinkt ons als muziek in de oren. Soms staan we zelfs even speciaal te wachten om hem na één van zijn drumsessies in de ventilatieopening boven het zolderluik te zien verschijnen. Koolmeesje Tik heeft onze harten gestolen en zal één van die 'wilde' dieren zijn die we ons - in de categorie 'onbetaalbaar' - ook als individu nog lang zullen herinneren.



6 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg. Maar komen er, door het grote gat, geen grote vogels binnen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor dit goede idee om nog een kort vervolg op deze post te schrijven - zie de post van vandaag voor het antwoord op je vraag :-)

      Verwijderen
  2. Geweldig!!! Wat een genot om dat allemaal te mogen aanschouwen en beleven. En wij dus eek een beetje. Fijne Kerst en een heel goed en liefdevol 2014!

    Henny Pelgrim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, er gaat geen dag voorbij zonder dat we ons beseffen hoe goed we het hebben getroffen. En ook het delen geeft een goed gevoel.

      Bedankt voor jullie 'goede wensen'. Deze zijn uiteraard wederzijds!

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

      Verwijderen
  3. Dank voor je uitgebreide uitleg!!

    Ook ik wil jullie hele fijne en gezellige kerstdagen toewensen!

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! En jij nogmaals bedankt voor 'het idee' :-)

      Bedankt voor je 'goede wensen'. We wensen ook jou fijne en gezellige kerstdagen toe.

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!