zaterdag 21 december 2013

Wachten op de zon

Al enkele dagen lang wordt het weer bepaald door wind en regen. Vriezen doet het niet meer en alle sneeuw is verdwenen. Het dikke wolkendek en het ontbreken van een reflecterende witte laag op de grond versterken het gevoel van duisternis dat deze 'kortste' dagen van het jaar sowieso al overheerst. Geen van onze voorgaande jaren in Zweden beleefden we deze donkere periode zo intens als nu. Geenszins somber of bedrukt overigens, maar wel heel erg bewust.
 
Gisteren spraken we tegen elkaar het verlangen uit om weer eens de warmte van de zonnestralen op onze huid te mogen voelen. Onze behoefte aan wat zonne-energie is enorm. We zijn echter reëel en weten dat we daarop nog wel even zullen moeten wachten. Toch is er licht in de duisternis. Over ongeveer een uur vindt de winterzonnenwende plaats. Dan passeert de zon haar laagste punt van deze winter om vervolgens elke dag weer een stukje hoger boven de horizon te klimmen. We maken een groot vuur op het erf om dat te vieren.


6 opmerkingen:

  1. Hé gezellig zo met jullie tweetjes!
    En vanaf nu gaan we weer de goede kant op he?
    De donkere dagen gaan zich heel langzaam weer verwijderen en maken plaats voor langer licht.
    Nog even doorbijten dus......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tis ongelofelijk maar hier is het juist het tegenovergestelde! Een heuse snow/freezing rain storm teisterd Eastern ON, waardoor wij "verplicht" het gehele weekend binnen moeten door brengen. 10cm sneeuw wordt afgewisseld door 1cm ijzel en dat laag op laag. De snowblower heeft er moeite mee om onze lange driveway sneeuwvrij te houden, bomen en takken hangen overzwaar alle richtingen op en geen vogeltje te bespeuren. Nu is dit niet gek want bij de voederhuisjes is niet te komen door de gemeen scherpe ijslagen tussen de sneeuw... Maar ach, we klagen niet en stoken de houtkachel nog maar eens extra warm op! Voor ons dus wel licht in de duisternis en een witte Kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is jullie gegund! Maar eerlijk gezegd vragen we ons wel af wie er nu daadwerkelijk 'beter' af is ;-)

      Verwijderen
    2. Ondanks de ijzel....WIJ!!!! ;)

      Verwijderen
    3. OK, het zij jullie gegund :-)

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!